Prijs vergelijking BMW 2-serie Active Tourer 223d xDrive

0

Je moet maar durven: in het huidige tijdsgewricht een MPV model met een dieselmotor lanceren. Dat is vragen om verkoopproblemen want beide ‘eigenschappen’ zit de (Nederlandse) consument niet meer te wachten.

Aan de andere kant: als je blijkbaar (een MPV model) toch niet voor de grote verkoopaantallen gaat, dan kan je net zo goed een dieselvariant toevoegen aan het aanbod. En waarom dan eentje met vierwielaandrijving? Het verkooppotentieel zal niet groot zijn, maar dat geldt ook voor het aantal concurrenten. Dat zou je tegen elkaar weg kunnen strepen.

BMW BMW Mazda Mercedes-Benz
2-serie Active Tourer X2 CX-5 B-klasse
23d xDrive M Sport Packs 25d xDrive (basis)
SA-D 184 4WD Signature 220d 4Matic AMG Line
66.504 euro 66.306 euro 64.490 euro 66.594 euro

Dat is de (importeurs)gedachte achter de ’23d xDrive’ uitvoering van de BMW 2-serie Active Tourer. Die gaat de reeds vanaf de marktintroductie van de tweede generatie van de MPV ’18d’ gezelschap houden. De laatste met het doen met 150 pk en 350 Nm in combinatie met louter voorwielaandrijving. Geeft de dieselklant afgerond 8 mille meer uit, namelijk 54.528 euro, dan kan hij niet alleen rekenen op vierwielaandrijving, maar ook op 197 pk en 400 Nm. Mild hybride techniek maakt ook onderdeel uit van het pakket.

BMW2serieActiveTourer23dxDrivePrijs2

De in de tweede alinea gemelde constatering dat het aantal concurrenten “niet groot” zal zijn, maakt het maken van een prijs vergelijking voor deze zo op het oog zeer burgerlijke auto een lastige zaak. Bij de prijs vergelijking van de stekker hybride varianten lukte het al niet om voldoende vergelijkbare MPV modellen te vinden en dit keer is het helemaal een drama. Maar zijn lastige zaken vaak niet ook boeiend?

Reageren is niet mogelijk.