DS 8 vervolledigt gamma Frans premium merk

0

DS Automobiles introduceer eind 2024 een vijfde model. Daarmee is het gamma compleet, zo bevestigt CEO Béatrice Foucher. Aanvankelijk wilde DS Automobiles doorgroeien naar 6 modellen, maar dat plan is wegens bezuinigingen op concernniveau (zustermerk Peugeot schrapt om deze reden de 1008 en Opel ziet af van een directe opvolger voor de Insignia).

Het Franse premium merk kent momenteel 4 modellen: de 3 Crossback, de 4, de 7 (die tot aan zijn facelift nog de toevoeging ‘Crossback’ droeg) en de 9. Daar komt dus eind 2024 de ‘8’ bij. Dat model wordt het eerste volledig als elektrische auto ontwikkelde type van DS. Hij zal worden gebaseerd op een platform van een nieuwe generatie, STLA Medium genaamd. Dat betekent ook krachtigere motoren en grotere accupakketten dan momenteel voor bijvoorbeeld de 3 Crossback E-Tense en Peugeot e-2008 beschikbaar zijn.

Na de introductie van de 8 gaat DS zich concentreren op vervanging van de reeds bestaande modellen. Van dit 4-tal is de 7 als eerste aan de beurt. Die zal naar verwachting een halve klasse kleiner worden om aan de onderkant van het gamma het SUV gat te dichten met de 3 Crossback. De DS 8 wordt overigens niet veel groter dan de huidige ‘7’ hetgeen betekent dat dit model op de rand van het C- en D- segment zal worden gepositioneerd. Het onderscheid zit hem in de carrosserievorm. Zoals op de illustratie te zien is, krijgt de DS 8 een veel schuinere achterzijde in coupéstijl.

Foucher sluit niet uit dat ook andere modellen van DS anders gepositioneerd gaan worden. Zo is de kans groot dat de 9 zal worden vervangen door een wat hoger, praktischer model om zo een breder publiek aan te kunnen spreken, zowel in China (waar het type gemaakt wordt) als in Europa. Alle modellen die na de 8 op de markt komen, zullen uitsluitend in volledig elektrische vorm leverbaar worden.

 

Reageren is niet mogelijk.