Prijs indicatie Honda E ‘Verstappen Edition’

0

De Honda E is nu ruim 2 jaar op de markt. Toen wij de conceptversie te zien krijgen, was ‘iedereen’ laaiend enthousiast: wat was dit een koddig elektrisch autootje! Honda leek een homerun geslagen te hebben, maar het pakte anders uit. Dat kwam om te beginnen omdat de productieversie van de E een duidelijk lagere knuffelfactor had. Daarnaast zorgde de onaantrekkelijke verhouding tussen prijs en actieradius er voor dat de Honda een randverschijnsel zou blijven.

Die laatste voorspelling blijkt te kloppen. Vorige maand werden slechts 2 exemplaren van de Honda E op kenteken gezet nadat de verkoopteller in 2021 was blijven steken op 32 stuks. Maar ja, dat krijg je bij een vraagprijs van meer dan 40 mille voor een auto die op een volle acculading niet verder komt dan 220 kilometer (let wel: dat is de theorie; in de praktijk zal het rijbereik vaak hooguit 170 kilometer zijn). De Fiat 500e en de Mini Cooper SE zijn vanwege hun krappe interieur ook onpraktisch, maar zeker de laatste is blijkbaar een auto waarin je als man gezien kan worden.

HondaEmaxVerstappenLimitedEdition2

Aan Max Verstappen nu de taak om de kleine elektrische stadsauto van Honda dezelfde status te geven. Daartoe is er een speciale editie ontwikkeld. Die heet weinig inspiratievol “E Limited Edition”, maar de naam dekt de lading wel want de productieoplage blijft beperkt tot 50 exemplaren. Exclusiviteit is dus verzekerd, al is dit aantal natuurlijk wel hoger dan de Nederlandse verkoop in 2021. Uniek aan de Limited Edition zijn de rode lak, genaamd ‘Premium Crystal Red’, en diverse zwarte details (waaronder de 17 inch velgen).

De gelimiteerde Honda E is gebaseerd op de 40.615 euro kostende Advance uitvoering. Dit betekent dat de elektrische Japanner 154 pk heeft. De Honda E sprint daarmee in 8,3 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 145 km/u. Hoewel de Mini Cooper SE dankzij 184 een stuk vlotter is (7,3 seconden en 150 km/u), zijn dat blijkbaar geen waarden waarvoor Max Verstappen zich schaamt.

HondaEmaxVerstappenLimitedEdition3

De speciale editie van de Honda E gaat in Nederland circa 45.500 euro kosten. Ondanks de promotie door Max Verstappen krijgt Nederland geen voorkeursbehandeling bij de verdeling van de 50 exemplaren. Zijn (betaalde) mening over de Honda E? “The Honda E Limited Edition is simply lovely. It has funky looks, a compact design and is fun to drive. It’s a great electric urban vehicle”. Helaas maakt Max op de foto’s geen al te enthousiaste indruk.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Honda de populariteit van Verstappen gebruikt om verkoopsucces af te dwingen. In 2019 kwam het automerk namelijk al met de Civic #33 Limited Edition. Die was een stuk luxer uitgerust dan de standaard uitvoering, want in tegenstelling tot de E Limited Edition werd bij dat model ook het interieur onder handen genomen. Zo kwam op de lederen bekleding overal ‘#33’ terug en werd er rode sfeerverlichting in de cabine geïnstalleerd.

HondaEmaxVerstappenLimitedEdition4

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.