Prijs indicatie Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II

0

Land Rover Classic gaat 25 exemplaren van de oude Defender omtoveren tot de exclusieve, door vele expedities geïnspireerde, Classic Defender Works V8 Trophy II uitvoering. Volgens de Britten is het model een eerbetoon aan de wereldwijde offroad- en ontdekkingsexpedities waaraan het merk de afgelopen decennia heeft deelgenomen, maar de lancering is natuurlijk vooral bedoeld om de kassa extra te doen rinkelen.

De Classic Defender Works V8 Trophy II is namelijk gebaseerd op de terreinwagen van modeljaar 2012 tot 2016. Daarvan worden door Land Rover Classic 25 exemplaren gestript en weer met de hand opgebouwd.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs4

Het exterieur wordt dan voorzien van een zwart-wit camouflagepatroon dat ontwikkeld is door het designteam van Land Rover Special Vehicles. In deze decoratie zijn 23 locaties te vinden van de vele expedities waaraan Land Rover de afgelopen 70 jaar heeft deelgenomen.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs10

Daartoe behoren zowel historische offroad wedstrijden als recente expedities in Zuid-Afrika, Laos en Peru.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs5

De carrosserie zal worden uitgevoerd in Fuji White, met een contrasterend Narvik Black dak en Gloss Black exterieurelementen. Ook alle klinknagels, schroeven en luchtroosters hebben een lik zwarte of witte verf gekregen. De 18 inch lichtmetalen Gloss Black Sawtooth velgen maken de exterieuraanpassingen compleet. Aan de voorzijde biedt een A-frame met een geïntegreerde lier bescherming aan de grille. De motorkap wordt uitgevoerd in Satin Black om reflectie van fel zonlicht te voorkomen. Daarnaast zorgt de 1,27 meter brede led lichtbalk voor goed zicht in het donker.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs8

De Classic Defender Works V8 Trophy II wordt aangedreven door de bekende 5,0 liter V8 benzinemotor. Dat blok is goed voor 405 pk en 515 Nm. Vermogen en koppel worden via een 8-traps automaat van ZF naar de voor- en achteras gestuurd. Daarnaast maken vrijwel alle oude onderhuidse componenten van de Defender plaats voor nieuwe, sterkere en modernere alternatieven. Denk aan een verstevigde wielophanging, verbeteringen aan de besturing en een krachtiger remsysteem.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs2

Ook het interieur zal worden voorzien van moderniteiten, zoals Recaro sportstoelen die bekleed zijn met zwart/wit Windsor leder en contrasterende stiknaden. Eveneens met leder bekleed zijn het dashboard, de portieren en de hemelbekleding. Alles is met de hand afgewerkt. Er is ook een modern infotainment systeem.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs7

De Classic Defender Works V8 Trophy II is er in 3 smaken: 90 en 110 Station Wagon en 110 Double Cab Pick-Up. Van de 25 exemplaren bouwt Land Rover Classic slechts 5 stuks om tot de laatste carrosserievaiant, terwijl de overige 20 stuks gelijk worden verdeeld over de personenwagen uitvoeringen. Met de Classic Defender Works V8 Trophy II ontvangt de klant niet alleen een unieke Land Rover, maar ook een uitnodiging om deel te nemen aan de 2 exclusieve, driedaagse Land Rover Trophy evenementen.

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs

Kopers krijgen daarnaast een Elliot Brown horloge met hetzelfde camouflagedesign als de Defender. De Classic Defender Works V8 Trophy II is als 90 & 110 Station Wagon en als 110 Double Cab Pick-Up per direct te bestellen bij Land Rover Classic. De prijs is op aanvraag, maar de Britten moeten zelf al 225.000 pond neertellen voor de 90 Station Wagon. Voor Nederland betekent dit een bedrag van ruim 380.000 euro. De ‘110’ is nog duurder. Ja, deze ode aan de wereldwijde offroad- en ontdekkingsexpedities is inderdaad exclusief. En zal de kassa van Land Rover goed doen rinkelen …

LandRoverClassicDefenderWorksV8TrophyIIprijs11

 

Reageren is niet mogelijk.