Opfrisbeurt voor BMW Z4

0

De BMW Z4 heeft enkele minimale wijzigingen ondergaan voor het nieuwe modeljaar. Die omvatten een lichtjes bijgepunte voorzijde, nieuwe carrosseriekleuren en extra standaarduitrusting.

De derde generatie Z4 die in maart 2019 op de markt kwam en die bij Magna Steyr in Oostenrijk van de band rolt, heeft inmiddels meer dan 55.000 klanten getrokken. Gegeven de wereldwijd tanende belangstelling voor compacte roadsters is dat geen slechte prestatie van BMW. Overigens was meer dan een kwart (26 procent) van de verkochte exemplaren voor de Duitse markt bestemd.

BMWz4m

Voor het nieuwe modeljaar krijgen ook de 4 cilinderversies van de Z4 (de sDrive20i en sDrive30i) vanaf nu het M Sport Package standaard. De 6-pits uitvoering beschikte daar al over. Tegelijk verdwijnen de uitrustingsvarianten Advantage, Sport Line en M Sport uit het gamma. Tegelijkertijd is de optielijst, waar je als vanouds op leeg loopt, vernieuwd. Verder is M Lights Shadow Line nieuw: een optie die je kunt bestellen in combinatie met adaptieve led koplampen (waarvoor eveneens een meerprijs geldt). M Lights Shadow Line geeft de koplampen donkere inzetstukken.

BMWz4h

De specificaties van de 3 motorversies bleven ongewijzigd. Dit betekent dus dat de Z4 sDrive20i met zijn 2,0 liter grote TwinPower Turbo blok goed is voor 197 pk en 320 Nm. De Z4 sDrive30i heeft dezelfde 4 cilinder, maar dan met 258 pk en 400 Nm. De Z4 M40i blijft het topmodel en heeft onder zijn motorkap een 3,0 liter grote 6 cilinder die goed is voor 340 pk en 500 Nm. De sDrive20i wordt standaard geleverd met een handgeschakelde 6-bak, maar kan optioneel ook besteld worden met de 8-traps Steptronic sportautomaat die standaard is op de andere 2 varianten uit het gamma. De M40i variant kan worden herkend aan de trapeziumvormige uitlaateindstukken. Tevens heeft hij andere spiegelkappen. Deze zijn namelijk in grijs (Cerium Grey) uitgevoerd.

BMWz4d

De visuele wijzigingen aan de Z4 zijn uiterst beperkt. Er zijn hertekende luchtinlaten (zowel in de voorbumper als in de voorspatborden) en detailupdates aan het design van de BMW nieren grille. Die werd gelukkig niet groter, maar kreeg wel aangepast gaaswerk. De in de inleiding genoemde nieuwe carrosseriekleuren heten Thundernight Metallic, Portimao Blue Metallic en Skyskraper Grey Metallic. De stoffen kap kan nog steeds naar keuze in zwart (standaard) of in Anthracite Silver worden geleverd.

BMWz4j

De standaarduitrusting wordt uitgebreid met 18 inch M velgen met dubbele spaken voor de 4 cilinder versies, met optioneel de mogelijkheid om voor exemplaren van 19 inch te opteren. Alle versies hebben standaard stoelverwarming, een wind deflector tegen turbulenties met de kap open, een doorlaadmogelijkheid vanuit de koffer, parkeersensoren voor & achter, een automatisch dimmende binnenspiegel en automatische airco met 2 temperatuur zones.

BMWz4f

De vernieuwde Z4 komt in november op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.