Black Style pakket voor Volkswagen Golf

0

De populaire Volkswagen Golf en Golf Variant zijn er nu ook met een Black Style pakket. Met zwarte lichtmetalen velgen en andere details in zwart komt de voormalige publiekslieveling sportiever voor de dag. Het Black Style pakket is er voor de Golf (Variant) R-Line (Business), GTE, GTI en R.

De Golf is in Nederland nog steeds zeer populair: er rijden in ons land inmiddels 275.000 exemplaren rond en daarmee is de Golf de meest voorkomende personenauto. In Duitsland stond de Golf met ruim 84.000 exemplaren in 2022 op nummer 1 als meest verkocht model, net als in de voorgaande jaren. Maar in Nederland hebben veel autoconsumenten deze Volkswagen de rug toegekeerd. Er waren vorig jaar slechts 2.595 kopers en dat is afgerond slechts een kwart van het aantal mensen dat een Peugeot 208 uitkoos.

VolkswagenGolfBlackStyle2

In haar persbericht over het Black Style pakket voor de Golf laat de importeur doorschemeren het onterecht te vinden dat de populariteit van dit automodel zo is gedaald. Zij wijst op diverse pluspunten van de compacte Volkswagen, waaronder een West Europese bouwlocatie (dat geldt niet voor de Peugeot 208 …) en de aanwezigheid van een plug-in hybride uitvoering in het gamma. Die Golf GTE koppelt sportieve prestaties aan een lage CO2-uitstoot en de mogelijkheid om tot 60 kilometer elektrisch aangedreven te rijden. Noemt de importeur de plug-in hybride uitvoering specifiek omdat een dergelijk model geen onderdeel van het Peugeot 208 gamma uitmaakt? Zij stelt ook dat de iconische Golf GTI en Golf R de ultieme ‘hot hatches’ blijven. Tja, hoewel de Peugeot natuurlijk wel leverbaar is in een volledig elektrische uitvoering, ontbreken dergelijke hete versies bij de 208.

Volkswagen hoopt dat de Golf (Variant) met het Black Style pakket weer de aloude publiekslieveling wordt. Dat omvat zwarte lichtmetalen velgen (18 inch voor de R-Line (Business) en GTE-modellen; 19 inch voor de GTI en R). Ook de spiegelkappen, uitlaatsierstukken en de strip tussen de koplampen zijn uitgevoerd in stijlvol zwart. Volgens de importeur maken die accessoires de Golf echt af. De prijs van het Black Style pakket is afhankelijk van de gekozen uitvoering. Voor de populaire R-Line (Business) modellen bedraagt de meerprijs 1.410 euro, op de Golf GTE kost het pakket 980 euro.

Elke Golf wordt geleverd inclusief 10 jaar We Connect online diensten, 4 jaar gewone garantie, 12 jaar carrosseriegarantie en gratis 24-uurs mobiliteitsservice.

Reageren is niet mogelijk.