Porsche meldt hogere verkopen. Maar niet overal werd geplust

0

Porsche heeft bekendgemaakt dat zij voor het derde kwartaal een stabiele omzet te verwachten. De verkopen zijn na eerdere tegenvallers in juli en augustus namelijk in september sterk gestegen. Dat kwam deels door de betere leverbaarheid van de Cayenne.

Ondanks de emissievrije koers die Porsche heeft ingezet, heeft de autofabrikant moeite met het inkopen van voldoende onderdelen. Dat bemoeilijkte afgelopen kwartaal de productie van de elektrische Taycan. Toch steeg het aantal leveringen van dit model in het eerste halfjaar met 15 procent.

In Nederland staat de afzet van Porsche dit jaar onder druk. Na 9 maanden staat de verkoopteller op 1.789 auto’s en dat zijn er 35 stuks minder dan in dezelfde periode in 2022 op kenteken werden gezet. Als gevolg van de doorgevoerde facelift maakte de Cayenne in de eerste 9 maanden van dit jaar even pas op de plaats. Porsche denkt voor wat betreft de leveringen aan de klant van deze SUV nu weer vol gas te geven. Met de Taycan kon het merk in Nederland in de eerste 3 kwartaal wel stevig plussen.

In China gaan de zaken minder goed dan verwacht. Daar staat de verkoop van Porsche onder druk. Voor de winstgevendheid zal dit volgens een woordvoerder van de autofabrikant niet eel gevolgen hebben. Op de lange termijn mikt Porsche op een rendement van meer dan 20 procent. Daar kan vrijwel geen enkele branchegenoot aan tippen.

Reageren is niet mogelijk.