Smart bevestigt komst nieuwe modellen #2 en #4

0
De #2 en #4 staan ​​in de startblokken klaar. Smart heeft de komst van deze nieuwe modellen aangekondigd als onderdeel van haar jubileumviering.
De eerste hiervan zal naar verwachting al in 2024 worden gepresenteerd.Autofabrikant Smart viert momenteel haar 25ste verjaardag met evenementen over de hele wereld.Tijdens de Smart Times vieringen in China kondigde de CEO van Smart, Tong Xiangbei, een 2-tal nieuwe modellen voor het merk aan.
.
Smart#3prototype

Met bovengenoemde uitbreiding van het gamma met de #2 en de #4 van het Chinees-Duitse automerk, dat bekend staat om haar compacte, efficiënte en trendy stadsauto’s, is er sprake van een behoorlijk compleet aanbod. Tot 4 jaar geleden was Smart een dochter van het Daimler concern, maar die is er nooit rijk van geworden. Integendeel: om de verliezen te stelpen, werd in 2019 besloten om een nieuwe start te maken door de helft van de aandelen Smart te verkopen aan het Chinese Geely. De samenwerking heeft geleid tot de #1 en in de #3 waarvan de Nederlandse prijzen binnenkort bekend worden gemaakt. Binnen de joint venture van Mercedes en Geely zorgen de Duitsers voor het design en de Chinezen voor zowel de technologie als de productie.

Smart#2

De Smart modelnamen #1 en #3 (zie bovenste foto) doen natuurlijk vermoeden dat er meer in het vat zit. Niet alleen de #2, maar ook de #4. Overigens houdt bij Smart niet in dat een hoog modelnummer ook een grotere auto betekent. Nee, met de #2 en de #4 wil het merk haar gamma aanvullen met wat kleinere auto’s. Daarmee gaat Smart (een beetje) terug naar haar roots. De #2 (zie tweede foto) wordt een compacte 2-zits stadsauto die in 2025 in de showrooms zal arriveren. De Smart #4 komt in 2026 en moet een compacte hatchback worden. Het model zal qua carrosserieproporties vergelijkbaar zijn met zijn landgenoot MG 4, maar krijgt veel rondere vormen à la de Mercedes A-klasse.

Smart#4prototype

Zowel de Smart #2 als de #4 gaan, net als de #1 en de #3, geproduceerd worden door de Chinese autofabrikant Geely. Beide modellen krijgen een volledig elektrische aandrijflijn.

Reageren is niet mogelijk.