Daihatsu voldoet aan veiligheidseisen en hervat autoproductie

0

Daihatsu heeft een deel van haar binnenlandse autoproductie hervat. Het Japanse ministerie van Transport bevestigt dat het bedrijf nu wel aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. De Daihatsu fabrieken in Japan zijn een maand dicht geweest vanwege een gesjoemel met testprocedures en een veiligheidsschandaal.

In de fabriek in Kyoto is de productie van de bestelwagen modellen Probox en Familia voor branchegenoot Mazda hervat, zo laat een woordvoerder van het bedrijf aan de pers weten. Daihatsu liet vorige week al weten de productie van 10 andere modellen op 26 februari te zullen hervatten.

Daihatsu, onderdeel van het Toyota concern, stopte vorig jaar met het produceren van auto’s omdat vrijwel alle modellen van het merk niet goed waren getest op botsveiligheid. April vorig jaar gaf de autofabrikant toe crashtestresultaten van 88.000 auto’s die in 2022 en 2023 zijn geproduceerd te hebben vervalst.

Uit een uitgebreider onderzoek naar de veiligheidstests van het automerk, waarvan de conclusies eind vorig jaar bekend werden gemaakt, bleek dat Daihatsu bij veel meer auto’s met de veiligheidstests heeft gesjoemeld. Voor de Japanse autoriteiten was dat reden om een productie- en verkoopstop af te dwingen. De onderzoekers van de overheid constateerden dat Daihatsu al sinds 1989 met veiligheidstesten had gesjoemeld.

Reageren is niet mogelijk.