In de opruiming: Nissan Qashqai en X-Trail als Limited Edition

0

Nissan biedt de Qashqai en X-Trail tijdelijk aan als Limited Edition. Met name de verkopen van de eerste cross-over zijn in de eerste 2 maanden lager uitgekomen dan in dezelfde periode vorig jaar en dat kan het Japanse merk momenteel missen als kiespijn aangezien het volumemodel Micra niet langer onderdeel uitmaakt van het assortiment.

Tijd voor actie dus, en dat doet Nissan met de Limited Edition van de Qashqai en X-Trail. Die zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau N-Connecta, maar hebben als extra’s onder meer een panorama dak. Bij de X-Trail kan dat open en krijgt de klant er een verstelbare achterbank bij. In het geval van de Qashqai trakteert Nissan op zilverkleurige dak rails.

De Qashqai Limited Edition kost in 140 pk sterke Mild-Hybrid uitvoering 37.290 en als e-Power hybride met 190 pk 40.790 euro. Ter vergelijking: de N-Connecta variant kost met deze aandrijflijnen respectievelijk 41.490 euro en 44.990 euro. Inclusief het panorama dak etc. is er volgens Nissan sprake van een prijsvoordeel van 5.000 euro. Of ander gezegd: voor minder geld dan je normaliter kwijt bent voor de Qashqai N-Connecta met de mild hybride aandrijflijn, krijg je nu e-Power techniek 

Bij grotere X-Trail is de korting 6.000 euro. De Limited Edition kost als e-Power 2WD namelijk 49.490 euro. De N-Connecta versie moet 54.490 euro opbrengen. Inclusief het panoramadak en de verschuifbare achterbank bedraag het prijsvoordeel een kleine 7 mille.

Reageren is niet mogelijk.