Lexus IS Live

0

In april beleefde de vernieuwde Lexus IS al zijn mondiale première. Op de autosalon van Parijs kan het Europese publiek kennismaken met de resultaten van de facelift. De Japanse premiumsedan voor het D segment heeft een iets meer onderscheidend design gekregen. Daarnaast beschikt hij over een herzien infotainment systeem.

Lexus IS

Alle aandacht in het bovengenoemde premium D segment is momenteel gericht op de Alfa Romeo. Toch kan ook de IS van Lexus vanuit esthetisch oogpunt worden bestempeld als één van de meest extraverte sedans in zijn klasse. Door de restyling is hij nóg ‘origineler’ geworden. Je moet er van houden, laten we het daar op houden.

Lexus IS

Met name de Spindle grille in zandlopervorm is opvallend. Bij de F-Sport uitvoering is hij donkerder uitgevoerd dan voorheen en heeft hij een F patroon gekregen. De luchtinlaten in de voorbumper zijn voortaan een stuk forser. Overigens zijn ze grotendeels nep, want anders verpesten ze de luchtweerstand.

Lexus IS

Ook elders op de carrosserie heeft de IS enkele retouches ondergaan (LED lichtunits achter, zijschorten). Verder is het velgenaanbod (lichtmetaal uiteraard) vernieuwd en zijn er andere carrosseriekleuren. Binnenin zijn de wijzigingen iets discreter. Het belangrijkste nieuws is hier het centrale scherm dat voortaan 10,3-inch ( in plaats van 7-inch) groot is. Daarnaast zijn er andere bekerhouders en zou de middenconsole volgens Lexus meer ergonomisch zijn geworden.

Lexus IS dashboard

Van onder de motorkap valt geen verandering te melden. Dit betekent dat de IS in ons land alleen leverbaar blijft in 300h uitvoering. Zijn hybride aandrijflijn met een 4-cilinder 2,5 liter motor als basisunit is goed voor 223 pk terwijl het benzineverbruik beperkt zou moeten blijven tot 4,2 liter per 100 km. De CO2-uitstoot valt voortaan 2 gram lager uit: 97 gram/km.

Lexus IS

Op veiligheidsgebied breidt Lexus de standaarduitrusting van de IS uit met het zogeheten Safety System+. Dit pakket bestaat onder andere uit Pre-Crash Safety, voetgangersdetectie, Lane Departure Alert, Steering Assist, Automatic High Beam en All-speed adaptieve cruise controle.

Lexus IS

Reageren is niet mogelijk.