Ontwerp BMW i5 vastgelegd

0

BMW zal niet alleen een volledig elektrische versie van de volgende generatie X3 (en X4) op de markt brengen, maar boetseert ook aan uitbreiding van de ‘i’ modellijn. Van de BMW i5, die tussen de i3 en i5 in het gamma moet komen en een praktische 5-deurs liftback carrosserie krijgt, zijn nu de patenttekeningen geregistreerd.

BMW i5

BMW heeft de eigendomsrechten op de typeaanduidingen i1 t/m i9. Of die allemaal gebruikt gaan worden, is lang niet zeker maar feit is dat BMW haar gamma aan volledig elektrische modellen gaat uitbreiden. Dergelijke modellen zijn volgens verkoopdirecteur Ian Robertson met het oog op toekomstige milieuwetgeving onmisbaar.

BMW i5

Optische is deze BMW i5 duidelijk familie van de i3 en i8. De voorzijde is zelfs vrijwel identiek en dat geeft deze gezinswagen een sportieve uitstraling. In de concurrentiestrijd met de Tesla Model 3 is dat niet onbelangrijk. Voor het maximaliseren van de actieradius is een aërodynamische vormgeving een must; dat deBMW i5 daardoor een beetje als een Ampera, Ioniq of Prius oogt, is onvermijdelijk.

BMW i5

Net als de i3 krijgt de BMW i5 aan de achterzijde scharnierende achterdeuren. De portieren worden wel een slag groter, waardoor er een stuk gemakkelijker in/uit kan worden gestapt. Ook identiek aan de i3 zijn de relatief smalle wielen, die helpen om de rolweerstand te minimaliseren, met als gevolg een grotere actieradius. BMW is duidelijk niet vies van opnieuw een revolutionair en opvallend design. Daar is wat voor te zeggen, want hoewel de i3 tot nu toe moeizaam verkoopt, oogt hij nog steeds fris en fruitig.

BMW i5

De kans is groot dat de BMW i5 ook met actieradius verhogende verbrandingsmotor aan boord aangeboden gaat worden. Dat is niet strijdig met het ‘i’ label, want de i8 is sowieso een stekkerhybride en de i3 is verkrijgbaar in Range Extender uitvoering. Volgens Robertson kunnen in principe alle hightech modellen onder dit label verkocht gaan worden. Dus ook als zij uitblinken met systemen voor autonoom rijden of als zij vol zitten met CFRP (met koolstofvezel versterkt plastic). De i5 lijkt dat allemaal te gaan bieden.

BMW i5

Reageren is niet mogelijk.