Fiat presenteert de Mobi Drive

0

Op de Sao Paulo Motor Show mag Fiat natuurlijk niet ontbreken. Voor dit merk is Brazilië de tweede thuismarkt. Om haar marktpositie daar veilig te stellen, presenteert Fiat een nieuwe variant van haar begin van dit jaar gelanceerde Mobi: de Mobi Drive.

De Mobi kan als de Braziliaanse tegenhanger van de Panda worden beschouwd. Dit model neemt het stokje over van de Novo Uno die voorheen de honneurs in het laagste prijssegment waarnam. De verkoop van de Mobi Drive start later deze maand.

mobidrivea2

De Mobi staat op het platform van de Panda maar is een halve klasse groter en daardoor ook ruimer. Onder de kap van deze Drive variant zit een atmosferische 1,0 liter driecilinder Firefly motor van 77 pk/105 Nm die niet protesteert als je er 100 procent ethanol in gooit. Anders dan bij de reguliere uitvoeringen van de Mobi is de stuurbekrachtiging niet van het hydraulische type, maar elektrisch. Volgens Fiat werkt de installatie daardoor een stuk lichter. Voor wie écht liever lui dan moe is, is er de City stand waarin het stuur bij parkeermanoeuvres bij wijze van spreken met de pink kan worden bediend. Leuk, maar elektrische bekrachtiging komt het stuurgevoel in de regel niet ten goede.

Verder biedt de Mobi Drive een digitale LCD instrumentarium, elektrisch bedienbare ramen en in hoogte verstelbare gordels voorin. De verwarmbare achterruit is van glas vervaardigd, maar alleen het bovenste gedeelte is doorzichtig. Verder biedt de Mobi Drive bluetooth connectiviteit, een USB aansluiting, parkeersensoren achter, mistlampen en 14-inch lichtmetalen velgen. Op de optielijst staan een tijdschriftenmap in de rugleuning van de voorstoelen, een bekerhouder en pianolak afwerking van het dashboard.

mobidrivea3

In Brazilië kan de Fiat vlag eindelijk weer uit, want daar gaan de verkopen eindelijk weer omhoog. Het Italiaanse merk wist 15.052 auto’s te verkopen, een stijging van 14,85 procent ten opzichte van de maand ervoor. Ten opzichte van oktober 2015 is er sprake van een plus van 13,83 procent. Hiermee groeide Fiat op de Braziliaanse markt harder dan alle andere autofabrikanten, al eindigde het als tweede achter Chevrolet. De genoemde Mobi was goed voor 3.372 verkopen.

Anders Braziliaanse succesnummers van het Fiat Chrysler concern zijn momenteel de Fiat Toro (met 4.288 registraties leider in het pick-up segment) en de Jeep Renegade (4.810 verkopen). Fiat doet het in het Latijns Amerikaanse land beter dan in de Verenigde Staten, waar de verkopen vorige maand met 24 procent daalden. De gewone 500 wist wel te plussen en van de 124 Spider werden 444 exemplaren op kenteken gezet, maar de 500X en de 500L zijn uit de gratie bij de Amerikaanse consument.

mobidrivea4

Reageren is niet mogelijk.