Prijsvergelijking Smart Fortwo/Forfour Electric Drive

0

Smart heeft de prijzen van de elektrische uitvoeringen van de Fortwo en Forfour bekendgemaakt. Volledig emissievrij rijden met de stadsauto’s kan vanaf 23.466 euro.

Voor bovengenoemd bedrag krijgt u van Smart de Fortwo Electric Drive. De 4-persoons versie is maar weinig duurder: 23.843 euro. Smart biedt het modelduo net als de benzineversies aan in 3 uitrustingniveaus: Pure, Passion en Prime. De motor van de Electric Drive uitvoering heeft een vermogen van 81 pk en een koppel van 160 Nm. Zowel de Fortwo als de Forfour heeft een actieradius van 160 kilometer. De topsnelheid is begrensd op 130 km/u.

SmartMitsubishiVolkswagen
Forfour EDi-MIEVUp e 5-deurs
Proxy
27.366 euro27.005 euro27.490 euro

De standaarduitrusting van de Electric Drive uitvoering omvat onder andere een geluidsinstallatie (incl. AUX en USB aansluiting), Bluetooth en automatische airconditioning. Ook standaard is een dashboardinstrument met weergave van accustatus en stroomverbruik. Vanwege de stille aandrijflijn is voor de Smart Electric Drive een akoestische omgevingsbescherming 122 euro leverbaar, die snelheidsafhankelijk een specifiek geluid produceert om andere weggebruikers te waarschuwen.

Speciaal voor de emissieloze uitvoering heeft Smart het Design Pakket in de aanbieding met in zogeheten Electric Green uitgevoerde Tridion veiligheidskooi (zie foto’s) gecombineerd met de zwarte of witte bodypanelen plus grille. De buitenspiegels zijn eveneens uitgevoerd in Electric Green. Dit pakket kost 732 tot 1.220 euro, afhankelijk van de gekozen uitrustingniveau (Pure, Passion of Prima). 16-inch velgen in zwart of wit alsmede het opschrift ‘Electric Drive’ en bijbehorende logo’s maken onderdeel uit van het Design pakket à 356 euro.

Ook biedt Smart een Winter pakket aan, met verwarming die op afstand is in te schakelen, extra isolatie en verwarmbare stoelen (bij de ForFour ook achterin) plus idem stuurwiel. Het Winter pakket is verkrijgbaar voor 356 euro (Fortwo) of 589 euro (Forfour). In combinatie met de uitrustingslijn Prime bedraagt de meerprijs respectievelijk 143 euro en 359 euro.

Speelt geld geen rol, dan kunt u financieel helemaal los gaan op de Greenflash versie. Die is nóg opvallender aangekleed en zal alleen verkrijgbaar zijn als Fortwo voor 29.236 euro. Verder kan praktisch elke wens worden vervuld wat betreft kleuren en opties, want het Smart Brabus ‘Tailor Made’ individualiseringsprogramma is ook beschikbaar voor de ForTwo Electric Drive.

De nieuwe Smart Electric Drive modellen zijn per direct te bestellen. De marktintroductie vindt laat in de zomer van 2017 plaats. Vanaf de winter wordt een extra krachtige 22 kW boordlader met snel laad functie beschikbaar. Hiermee kan de Smart Electric Drive in minder dan 45 minuten voor 20 à 100 procent worden op/bij geladen.

Reageren is niet mogelijk.