Prijsvergelijking Opel Karl Rocks

0

De prijs van de Opel Karl Rocks is bekend. De terrreinlook versie kost als handgeschakelde (5 versnellingen) Online Edition 14.745 euro. Daarmee is hij 2 mille duurder dan de reguliere uitvoering. Er is ook een versie met 5-traps Easytronic halfautomaat. Die kost 15.545 euro.

De Karl Rocks staat inmiddels bij de Opel dealers in de showroom. Naast stoere carrosseriebescherming (een ruiger front, bredere wielkasten, achterbumpers met geïntegreerde bodem beschermplaten, dorpels met beschermingsplaten) beschikt het model over 18 millimeter extra bodemvrijheid, zilverkleurige dakrails en 15-inch lichtmetalen velgen in 2 kleuren.

Als Online Edition biedt de Karl tevens parkeersensoren, cruise controle, verwarmbare buitenspiegels, LED dagverlichting, 4G wifi hotspot, het IntelliLink multimediasysteem (DAB+, Bluetooth, smartphone uitwisseling) en de myOpel app. Het frame rondom het infotainment scherm is gespoten in hoogglans. Opel OnStar systeem omvat een persoonlijke assistent die 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor de berijder klaar staat. Die kan nu zelfs hotelkamers boeken en zoeken naar geschikte parkeerplaatsen.

De Karl Rocks wordt net als de reguliere uitvoering aangedreven door een 75 pk sterke benzinemotor. In combinatie met de handgeschakelde 5-bak bedraagt het gemiddelde verbruik volgens Opel 4,4 liter/100 km. Dat betekent een CO2-uitstoot van 101 gram/km.

OpelSuzukiVolkswagen
Karl RocksIgnisUp 5-deurs
1.0 Online1.2 Comfort1.0 Cross
14.745 euro14.499 euro16.235 euro

Volgens Opel biedt de 5-deurs Karl Rocks plaats aan 5 personen. Dat klopt voorzover het dan niet om volwassenen gaat, want op de achterbank plek voor 2 volwassenen óf 3 kinderen. Klap je de bank weg, dan kan er voor 1.013 liter bagage in de Karl worden meegenomen.

 

 

Comments are closed.