Smart Fortwo Cabrio Electric Drive geprijsd

0

Tijdens de autosalon van Parijs, oktober vorig jaar, presenteerde Smart haar nieuwe generatie Electric Drive modellen. Van de ForTwo en de ForFour werden in een eerder stadium al de prijzen bekend gemaakt. Nu is ook duidelijk wat Smart voor de dakloze variant van de Electric Drive wil hebben.

De elektrische ForTwo Cabrio is uniek in zijn soort (emissieloze modellen met een open dak zijn er überhaupt weinig) en dus kan Smart theoretisch vragen wat zij wil: 26.807 euro. Daarmee is de dak/emissieloze uitvoering verreweg de duurste van het trio. Ter vergelijking: aan de Fortwo Electric Drive en de ForFour Electric Drive hangt een prijskaartje van respectievelijk 23.466 euro en 23.843 euro.

Je haren kunnen wapperen doet de Fortwo Cabrio Electric Drive met de bekende 82 pk / 160 Nm sterke elektromotor. De Smart module is gekoppeld aan een 17,6 kWh groot accupakket waarmee een actieradius van circa 155 kilometer haalbaar moet zijn. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/h. Bestellen kan per direct.

Net als bij de gewone Smart Cabrio koop je feitelijk 3 auto’s in één: met een druk op de knop wordt de stadsauto getransformeerd van gesloten 2-zitter tot een auto met een groot vouwschuifdak, of tot een volwaardige cabriolet met de stoffen kap geheel geopend. Daardoor kan het open rijden worden aangepast aan de weersomstandigheden of aan jouw stemming. Deze flexibiliteit van de stoffen tritop kap en de wegneembare dakbalken is een onderscheidende eigenschap; en niet alleen in dit segment.

Annette Winkler, de directeur van Smart, verwoordt het unieke karakter als volgt: “Het dak kan in een paar seconden worden geopend en vervolgens rijd je bijna geruisloos door de stad, waarbij de fantastische acceleratie voor nog meer rij plezier zorgt”. Van de zeer kleine draaicirkel van 6,95 meter heb je in de stad ook veel plezier.

De oplaadtijd is een belangrijke factor voor kopers van elektrische auto’s en de nieuwe Smart Electric Drive heeft op dat vlak volgens Winkler grote stappen voorwaarts gezet. Een krachtigere boordlader behoort namelijk tot de standaarduitrusting. Met de Smart Control app kan het laadproces afstand worden gevolgd. Daarnaast kunnen tal van andere functies zoals intelligent laden worden aangestuurd. Vanaf het voorjaar van 2018 zal een 22 kW snellader als optie leverbaar zijn. Hiermee kunnen de Electric Drive uitvoeringen nog sneller worden opgeladen: in minder dan 45 minuten (0-80 procent) als driefasig opladen ter plekke mogelijk is.

Naast de standaard transmissiemodus kan de bestuurder ook de Eco modus inschakelen. Die is gericht op een efficiëntere rijstijl. Hierin wordt de topsnelheid beperkt en de respons van het gaspedaal aangepast. Ook wordt het maximale recuperatieniveau ingeschakeld. Als er wordt gereden zonder dat er gas wordt gegeven of als er wordt geremd, wordt de kinetische energie omgezet in elektrische energie. De radargebaseerde recuperatie, die wordt ingeschakeld in de standaard transmissiemodus, is anticiperend. De verkeerssituatie wordt in de gaten gehouden met een radarsensor en er wordt een recuperatieniveau gekozen dat past bij de rij omstandigheden.

De standaarduitrusting van de Smart Electric Drive modellen is uitgebreider dan die van de modellen met conventionele aandrijflijn. Zo beschikken de elektrische versies tevens over een versnellingshendel knop die met zwart leder is bekleed, een middenconsole met opbergvak en een dubbele bekerhouder alsmede een combi-instrument met power meter en een display dat de accustatus weergeeft. Het optionele Design pakket geeft de Smart een expressiever uiterlijk: de Tridion veiligheidskooi en de buitenspiegels zijn dan uitgevoerd in de exclusieve kleur Electric Green.

Comments are closed.