BMW werkt aan hete i3

0

BMW bereidt een facelift van de i3 voor. De update zal worden gecombineerd met de introductie van een sportievere variant van de elektrische hatchback. Die gaat i3 S heten.

Mogelijk toont BMW de vernieuwde i3 volgende maand al op de IAA autoshow van Frankfurt. De autofabrikant uit München is, afgaande op deze spionagefoto, nu nog druk bezig met het testen van de S uitvoering. Die zal optisch van de standaardversie verschillen in de vorm van uitgeklopte wielkasten (waardoor de i3 veel meer zelfbewustzijn uitstraalt), een verkleinde grondspeling en een vers design zwarte velgen met 5 dubbele spaken.

BMW voorkomt dat de i3 S een schaap in wolfskleren wordt. Het vermogen van de elektromotor stijgt namelijk van 170 pk naar 190 pk. De rijeigenschappen zullen, afgezien van de verkleinde grondspeling, ook naar een hoger plan worden getild met aanpassingen aan de wielophanging. Er zal extra veel carbon worden gebruikt om het gewicht met tientallen kilo’s te verlagen. Daardoor moet ook deze BMW (meer) ‘Freude am Fahren’ gaan bieden.

Of deze ingrepen aan de i3 voldoende zijn om uit de schaduw van de Tesla Model 3 te komen, is twijfelachtig. Maar dat is niet erg. In vergelijking met deze Amerikaanse rivaal kan de elektrische BMW een belangrijke troef blijven uitspelen: zijn handzame formaat. Niet iedere inwoner van stedelijke agglomeraties zit te wachten op een ruim 4,6 meter lange middenklasse.

Met de update moet de i3 het kunnen uitzingen tot 2021. Dan wil BMW haar volgende generatie elektrische auto klaar hebben. Die wordt momenteel onder de werktitel ‘iNext’ ontwikkeld, maar zal in productievorm waarschijnlijk i4 gaan heten. Deze BMW zal vergaand autonoom kunnen rijden, zo is het streven.

Comments are closed.