Genovation GXE is elektrische Chevrolet Corvette

0

Het Amerikaanse bedrijf Genovation heeft op de Consumer Electronics Show een spectaculaire elektrische versie van de Chevrolet Corvette Convertible gepresenteerd: de GXE. Van deze supersportwagen zullen slechts 75 exemplaren gebouwd worden. De prijs is net zo exclusief.

Genovation vraagt namelijk 750.000 dollar voor de GXE. Je krijgt dan wel een sportwagen met een indrukwekkend prestatieniveau. Het gecombineerde vermogen van de 2 elektromotoren bedraagt 812 pk en aan trekkracht is er 950 Nm beschikbaar. Dat is goed voor een topsnelheid van 352 km/u en minder dan 3 seconden voor de sprint naar 100 km/u.

De elektromotoren halen hun stroom uit een 60 kWh accupakket. Bij een compacte gezinswagen als de Nissan Leaf betekent dat een actieradius van 500 kilometer, maar de monsterachtige GXE is veel zwaarder en komt daardoor op een volle acculading slechts 280 kilometer ver.

Genovation maakt gebruik van de standaard transmissie van de Corvette (een handbak met 7 versnellingen of een flipperautomaat). De levering van de GXE moet eind dit jaar starten. De orderboeken zijn per direct geopend. Klanten kunnen hun auto helemaal naar eigen smaak aankleden met leer en Alcantara. Genovation monteert verder Brembo remmen en koolstofvezel velgen.

Reageren is niet mogelijk.