Porsche investeert in elektrisch

0

Porsche gaat in de komende 4 jaar liefst 6 miljard euro investeren in stekker hybride en volledig elektrische auto’s. Dit betekent een verdubbeling van het ontwikkelingsbudget.

De extra investeringen betekent niet dat de ontwikkeling van verbrandingsmotoren stop wordt gezet, zo benadrukt Porsche. Van de extra 3 miljard euro is 500 miljoen euro bestemd voor het productierijp maken van de conceptstudie Mission E en het lanceren van diverse extra varianten van dit model. Daarnaast investeert Porsche 1 miljard euro in de elektrificatie van haar bestaande modellijn.

Porsche zal tevens flink gaan investeren in uitbreiding en aanpassing van de fabrieken, zodat de productie van (deels) elektrische auto’s mogelijk wordt. 700 miljoen euro wordt gereserveerd voor nieuwe technologie, laadinfrastructuur en slimme mobiliteit. Het merk biedt op dit moment al diverse stekkerhybride modellen aan, gebaseerd op de Cayenne en de Panamera.

In de fabriek in Zuffenhausen zijn de aanpassingen al in volle gang. Zo wordt de bestaande motorenfabriek uitgebreid om aldaar in de nabij toekomst elektrische aandrijflijnen te kunnen bouwen. De 6 miljard euro aan investeringen van Porsche zorgt ook voor extra banen. Het ontwikkelingscentrum in Weissach zoekt voor het productierijp maken van de Mission E sowieso 1.200 nieuwe collega’s.

De Mission E, waarvan de conceptversie in 2014 werd gepresenteerd (foto), is de eerste volledig elektrische Porsche en krijgt een vermogen van 600 pk. Daarmee kan de sportsedan in 3,5 seconden naar 100 km/u accelereren. Volgens NEDC norm bedraagt de actieradius 500 km en kan de Mission E dankzij een 800 Volt systeem in 15 minuten voor 400 kilometer aan extra rij bereik bijladen. In een later stadium volgen meer uitvoeringen van de elektrische sportsedan.

Reageren is niet mogelijk.