DS plaagt met X e-Tense

0

DS presenteert later deze maand op de autoshow van Peking een nieuwe conceptstudie: de X e-Tense. Het nieuwe Franse premiummerk wil hiermee zijn visie op de auto van 2035 geven. Hier zie je de eerste plaagafbeelding van de X e-Tense.

De DS X e-Tense is een vierdeurs coupé met kunstzinnige verlichting (voorzien van het ruitjespatroon dat ook de achterlichten van de DS 7 Crossback kenmerkt) en scherpe lijnen. Het studiemodel is niet alleen lang, maar vooral bijzonder laag. Daardoor oogt hij enigszins als een supersportwagen, maar dan met achterdeuren.

De aandrijving is volledig elektrisch, zoals dat hoort bij een futuristisch studiemodel. Verder kunnen we rekenen op techniek die autonoom rijden mogelijk maakt en de laatste snufjes op het gebied van multimedia. Over de motorkracht doet DS nog geen mededelingen, maar ongetwijfeld zijn er (minimaal) 2 elektromotoren aan boord, bij elke as één exemplaar, waardoor vierwielaandrijving standaard is. Met het studiemodel geeft DS niet alleen zijn visie op de toekomst (oftewel hoe de auto er over 17 jaar uitziet). Diverse designelementen zullen terugkeren bij de sedan die het Franse merk medio 2020 wil lanceren. Die wordt niet leverbaar in volledig elektrische vorm, maar wel als stekkerhybride.

De X e-Tense is niet de eerste conceptstudie van DS met de naam ‘e-Tense’. In 2016 was er ook al een auto die aan die omschrijving voldeed. Ook toen ging het om een elektrische supersportwagen. DS heeft ook plannen voor een elektrisch 2-zits model. Die is bedoeld als alternatief voor de Electric Drive versie van de Smart Fortwo.

Comments are closed.