Seat Mii gaat elektrisch

0

Seat heeft in Barcelona een vloot van eMii exemplaren in gebruik genomen. De volledig elektrische versie van de stadsauto Mii worden gebruikt als deelvervoermiddel voor de ruim 1.000 medewerkers van het Metropolis Lab in Barcelona en de Pier 01 Tech City van het merk aldaar.

De batterijen van de eMii zitten waar normaal gesproken de benzinetank is geplaatst. Ze zijn met een snellader in zo’n 35 minuten op te laden. De S eMii heeft een actieradius van 160 kilometer. De auto’s zijn via een mobiele app te reserveren. Als je de reservering hebt gedaan, krijg je van het systeem een digitale sleutel toegestuurd, waarmee je de auto kunt ontgrendelen.

In 2025 zullen autodeel services wereldwijd ongeveer 36 miljoen gebruikers hebben, zo is de schatting. “Mensen hoeven niet meer perse dingen te bezitten”, denkt Sergi Vila, manager Operations & Finance bij het Seat Metropolis Lab in Barcelona. “Ze willen ze gewoon kunnen gebruiken. Daarom is het belangrijk om deelauto’s te promoten, zoals in en rond Barcelona gebeurt”.

De interessante vraag is natuurlijk: zal de eMii in de toekomst ook gewoon te koop zijn? Op dit moment lijkt daar nog geen glashard verdienmodel voor te zijn. Vandaar dat Seat begint met een project op het gebied van autodelen. De hiervoor benodigde digitale technologieën kunnen in de toekomst gebruikt worden voor dergelijke diensten elders.

De Seat eMii is een zustermodel van de Volkswagen e-Up. Daarvan zijn de verkopen bescheiden, maar er wordt gewerkt aan een sterk verbeterde versie met een aanzienlijk grotere actieradius. Dat basisontwerp zal door een ander zustermerk van Volkswagen, Skoda, gebruikt worden voor een volledig elektrische versie van de Citigo. De eMii kan dan ook meer toepassingsmogelijkheden krijgen.

Reageren is niet mogelijk.