Polestar plaagt met Tesla Model 3 concurrent

0

De onthulling van de volledig elektrische Polestar 2 is nabij. Het nieuwe van Volvo losgeweekte merk is net als Lynk&Co en Lotus onderdeel van de Chinese Geely Groep. Polestar zal binnen enkele weken het doek van de compacte elektrische sedan trekken.

De Polestar 2, die gebaseerd is op het onderstel van de Volvo XC40, gaat rechtstreeks concurreren met de Tesla Model 3. Exacte details worden nog niet gemeld, behalve dat het infomediasysteem draait op Android technologie met de naam Google Android HMI (Human Machine Interface) en dat het werkt met Google Assistant. Polestar heeft hiermee een wereldprimeur, want er is tot nu toe nog geen enkel ander productiemodel waarvoor deze assistent beschikbaar is.

Polestar heeft alvast een indicatie gegeven van het systeemvermogen: ongeveer 400 pk. De actieradius bedraagt 482 kilometer. De Polestar 2 is qua carrosserievorm een afgekeurd ontwerpvoorstel van Volvo voor de V40 opvolger (zie tweede afbeelding). Het betreft een 5-deurs liftback. De Polestar 2 krijgt een prijskaartje dat vergelijkbaar zal zijn met dat van de Tesla Model 3. Dit betekent dus een tarief boven de 50 mille oftewel geen 4 procent bijtelling. Het wordt overigens ook mogelijk om de Polestar 2 via een maandabonnement te gaan rijden.

De Polestar 3, een volledig elektrische SUV, volgt in 2021. Die zal worden afgeleid van de derde generatie XC90. Alle toekomstige modellen van Polestar worden elektrisch. Alleen de Polestar 1, waarmee het verzelfstandigde merk in oktober 2017 debuteerde, is een stekkerhybride. Ook dit model is rechtstreeks afgeleid van een conceptstudie van Volvo.

Comments are closed.