Bentley bezoekt het hol van de leeuw

0

Je moet naar durven: Bentley, een op en top Brits merk, heeft zijn Mulliner personalisatie annex ‘de klant is koning’ afdeling een actie-uitvoering van de Continental GT Convertible laten ontwikkelen en die tot ‘Bavaria Edition’ gedoopt. Of de autofabrikanten uit Beieren zelf even ruimte willen maken voor dit juweel.

Bentley zegt met het model, dat te wonderen is bij haar dealer in München, een eerbetoon aan de Duitse deelstaat Beieren te brengen, de thuisbasis van BMW. De reden is niet helemaal duidelijk, waardoor er net zo goed sprake zou kunnen zijn van een knuppel die in het hoederhok in de Zuidoost Duitse regio gegooid wordt. BMW is immers het moederbedrijf van Rolls-Royce en dat is sinds de merkensplitsing in 1998 de grootste concurrent.

De Continental is in Glacier White gespoten en heeft een stoffen kap in Imperial Blue kleur. Daarmee heeft de open Brit min of meer dezelfde kleuren als de vlag van Beieren. Dit ruitjespatroon is in het klein middels een badge op de voorschermen geplakt. Verder is de Bentley Continental Convertible Bavarian Edition by Mulliner, zoals het actiemodel officieel heet, voorzien van 22 inch lichtmetalen ‘ Mulliner Driving Specification’ velgen en is de onderkant van de bumper verchroomd. Al met al is er sprake van een heel subtiele aankleding en dat is opvallend, want juist de oosterburen uit Beieren hebben de naam nogal luidruchtig te zijn.

Op de hoofdsteunen is, maar misschien raadde jij dat al, eveneens in ruitjespatroon de Beierse vlag aangebracht. De kleurstelling van het interieur komt overeen met die van het exterieur. Ook staat er ‘Bavaria Edition’ badge op de treeplanken van de Bentley. Dat heeft vast een leuke dubbele betekenis voor bierdrinkers. In het stuk aluminium in de treeplanken is in grote letters ‘Bentley’ aangebracht, samen met de jaren 1919 en 2019. Bentley viert namelijk zijn 100ste verjaardag. Maar dat doe je toch niet bij de buren in de achtertuin?


Aan de W12 motor is niet gesleuteld. Al met al blijft het zoeken naar het verband tussen Bentley en Beieren. Volgens het persbericht is het actiemodel, waarvan slechts één exemplaar gebouwd zal worden, ontwikkeld omdat de Britten het een mooie regio vinden. Of er daarom binnenkort ook een Achterhoek Edition komt, is niet bekend.

Misschien is de echte reden dat de generatie RAF piloten uit de Tweede Wereldoorlog nu wel zo’n beetje op de eeuwige jachtvelden bivakkeert, waardoor het Britse Bentley nu weer lief meent te kunnen zijn voor Duitsers. Nu nog een paar mooie kentekenplaten erop, een goede polka uit de speakers, 3 Dirndl meisjes erin en gaan met die W12.

Reageren is niet mogelijk.