Porsche Taycan toont zijn interieur

0

Het is nog even wachten op de officiële onthulling van de Porsche Taycan, maar op deze foto die net is opgedoken, kan je alvast het interieur van de elektrische sedan zien. Het dashboard wordt gekenmerkt door een groot centraal scherm en een digitaal instrumentarium.

Porsche zal binnenkort zijn eerste volledig elektrische auto voorstellen en daarmee het ‘moderne’ betreden. Van diverse spionagefoto’s van gecamoufleerde prototypes is het uiterlijk al min of meer bekend, maar het interieur was goed verborgen gebleven. Tot vandaag.

Op de foto is het interieur in zijn definitieve vorm te zien. Het is niet verrassend dat Porsche gekozen heeft voor een ‘horizontale’ lay-out voor het dashboard à la de nieuwste 911 met een dubbele inbouwschermen over de volle breedte van de boordplank. Wat een beetje meer verrast, is de zwevende middenconsole met zijn specifieke vorm. Hierin is een touch screen voor de klimaatregeling geïntegreerd. Porsche houdt hiermee vast aan het dashboardontwerp van de conceptstudie voor de Taycan, de Mission E

In de komende weken zullen wij meer te weten komen over de Porsche Taycan zodra de eerste officiële foto’s op het web verschijnen. Begin volgend jaar arriveert de volledig elektrische sportsedan in Nederland. Wij kunnen rekenen op 600 pk vermogen en 3,5 seconden voor de sprint naar 100 km/u. Volgens de NEDC meetmethode kan de Taycan meer dan 500 kilometer afleggen op een volle acculading.

Reageren is niet mogelijk.