Opel vat het persoonlijk op met Karl 120 Jaar Edition

0

Opel presenteert de 120 Jaar Edition van de Karl: een extra luxe versie van het instapmodel van het Duitse merk. Die is deze zomer te voorzien van een bijzonder persoonlijk tintje, in de vorm van een gratis badge met de naam van de eigenaar op de achterklep. Met deze ludieke actie kunnen klanten hun eigen Karl een extra persoonlijk tintje geven.

Dit jaar viert Opel dat het al 120 jaar auto’s produceert. Het merk zet dat extra luister bij met een serie speciale 120 Jaar Edition actiemodellen, onder meer op basis van de Karl. De extra uitrusting omvat onder meer cruisecontrole, airconditioning, een geïntegreerde radio met bediening op het stuurwiel en bovengenoemde naambadge. De Karl 120 Jaar Edition is te koop voor 13.798 euro. Private lease is ook mogelijk voor een maandtarief vanaf 199 euro. Klanten zijn overigens niet verplichting om voor naambadge te kiezen indien zij liever anoniem deelnemen aan het verkeer.

De Karl debuteerde in 2015 op de Nederlandse markt en is met een verkoopaandeel van bijna 20 procent van de totale Opel afzet een grote hit. Toch krijgt het model, dat standaard voorzien is van 5 zitplaatsen, Hill Start Assist en elektrisch bedienbare zijruiten, geen opvolger. Reden is dat de Karl nog uit het tijdperk stamt toen General Motors de scepter zwaaide bij Opel. De nieuwe Franse eigenaar wil die oude banden zo snel mogelijk verbreken, ook als dit tot een gevoelig verkoopverlies lijdt. Maar goed, aan A segment modellen als de Karl wordt amper wat verdiend dus de boekhouders zullen hier vermoedelijk niet rouwig om zijn.

Vanuit deze context is de gratis persoonlijke badge een leuk afscheidscadeau. Op de website van Opel kan je bekijken hoe de door jou gekozen ‘naam’ eruitziet. Je typt een naam in en hij verschijnt direct in verchroomde letters op de achterkant van een rode Karl. ‘Max Verstappen’ is te lang (10 tekens maximaal) en je kunt geen spaties of streepjes gebruiken. ‘Mercedes’ kan wel, als jij toevallig zo heet. Of Giulia. Zou iemand het opvallend als jij voor de grap Agila of Astra op jouw Karl laat plakken? Misschien is ‘Exit’ wel zo toepasselijk …

Reageren is niet mogelijk.