Prijs vergelijking Polestar 2 Launch Edition

0

Polestar heeft in de Nederlandse configurator bekendgemaakt wat haar volledig elektrische middenklasser, de 2, als Launch Edition ongeveer moet gaan kosten: 59.900 euro.

De 2 heeft in tegenstelling tot de eerder gepresenteerde stekkerhybride Polestar 1 geen verbrandingsmotor onder de kap. Dat maakt de liftback natuurlijk zeer interessant voor zakelijk rijders vanwege de verlaagde bijtelling. De 2 heeft een lithium/ion accupakket met een capaciteit van 78 kWh, hetgeen genoeg is voor een actieradius van 500 kilometers volgens de WLTP norm.

Met een richtprijs van 59.900 euro voor de Launch Edition is de Polestar 2 prijstechnisch vergelijkbaar met de Long Range AWD versie van de Tesla Model 3. Die komt 560 kilometer ver op een acculading en kost momenteel 59.320 euro. De vierwiel aangedreven en 4,6 meter lange Polestar 2 heeft een 408 pk / 660 Nm sterk elektrisch hart dat bestaat uit 2 motoren. Daarmee sprint de liftback in 4,7 seconden naar 100 km/u.

PolestarBMWMercedes-BenzTesla
23-serieC-klasseModel 3
Launch Edition AWD30e200 4MaticLong Range AWD
59.900 euro53.697 euro52.258 euro59.320 euro

Overigens is volgens Polestar zelf niet de Tesla Model 3 de belangrijkste concurrent voor de 2, maar de BMW 3-serie of Mercedes-Benz C klasse. Als het lukt om huidige benzine of diesel rijders van deze auto’s over te laten stappen op elektrisch rijden, dan betekent dit een veel groter verkooppotentieel. Over de verwachte afzetcijfers durft merkchef Thomas Ingenlath nog geen concrete uitspraken te doen, maar het zou gaan om wereldwijd 50.000 tot 100.000 exemplaren. Bang voor een eventuele productiehel zoals Tesla die beleefde tijdens de bouwstart van de Model 3, is de topman niet bang: Dat komt door de ervaring van voormalig moedermerk Volvo.

Polestar gaat de 2 leveren in de kleuren Snow (wit), Magnesium (zilvergrijs), Thunder (donkergrijs), Moon (antraciet), Midnight (ook grijs) en Void (zwart). Standaard is de liftback voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen en van een verbindende lichtbalk die beide achterlichten aan elkaar koppelt. Dit stylingdetail gaat Polestar in de toekomst bij meer modellen toepassen, waaronder de in 2021 te introduceren 3. Dat wordt een coupéachtige SUV op basis van de volgende generatie Volvo XC90.

Volgens Polestar worden de eerste exemplaren van de 2 in mei 2020 geleverd. De elektrische liftback, die vanaf begin volgend jaar in het Chinese Chengdu van de band rolt, kan al gereserveerd worden. Daarvoor dient men een aanbetaling van 1.000 euro doen. Nederland behoort samen met onder andere België, Duitsland en Noorwegen tot de eerste Europese markten waar de Polestar 2 wordt gelanceerd. Na het eerste verkoopjaar (de Launch Edition wordt slechts 1 jaar lang gebouwd) verschijnt er ook een goedkopere en minder krachtige variant voor ongeveer 39.900 euro.

Reageren is niet mogelijk.