Elektrische Seat Mii is nu te reserveren

0

Seat laat weten dat de Mii Electric per direct gereserveerd kan worden. Daarmee krijgt men voorrang bij een productieplek. De levering van de elektrische versie van de Mii start begin volgend jaar.

Reserveren van de elektrische 5-deurs Mii doe je door jou in te schrijven op de daarvoor bestemde website van Seat. Voor de levering blijft de dealer afhankelijk van de internationale verdeling van de productie, maar de importeur laat weten dat deze begin 2020 start. Pas wanneer de marktintroductie in zicht komt, zal Seat de prijzen en exacte specificaties bekendmaken.

Het Spaanse automerk belooft alvast dat de Mii Electric “emissievrij rijden bereikbaar maakt voor iedereen”. De actieradius bedraagt, gemeten volgens de nieuwe minder onnauwkeurige WLTP norm, 260 km. Met 83 pk en 210 Nm is de Mii Electric krachtiger dan de versies met verbrandingsmotor (60 pk en 95 Nm) die binnenkort uit het levering gamma verdwijnen. Zijn topsnelheid is begrensd op 130 km/u. Opladen van het 36,8 kWh lithium/ion accupakket kan op 3 manieren. Eén daarvan is door een snel laadstation te bezoeken. In dat geval (aansluiting op een 40 kW lader) heb je binnen 1 uur weer 80 procent van de maximale batterijcapaciteit. Bij een 7,2 kW wisselstroomlader heb je hetzelfde resultaat na circa 4 uur. Laden is uiteraard ook mogelijk via een normale 230 Volt aansluiting, maar dat vergt veel meer tijd.

De Mii Electric is voorzien van een vernieuwd dashboard, sfeerverlichting en andere bekledingsmaterialen. Standaard wordt de elektrische uitvoering geleverd met Seat Connect. Daarmee is het mogelijk om via een telefoonapplicatie allerhande functies van de auto te bedienen. Zo is het mogelijk om te zien waar de Mii Electric zich bevindt en wat de status van de auto is (Zijn de deuren afgesloten? Is de verlichting uit?). Bovendien zijn de verwarming en de airconditioning via de applicatie aan te sturen.

De emissievrije versie van de Mii bijt het spits af bij de komst van een nieuwe familie van geheel en gedeeltelijk elektrisch aangedreven Seat modellen. Van de Tarraco en Leon zitten (stekker) hybride versies in de pijplijn. Volgend jaar komt de volledig elektrische el-Born; een aangepaste versie van de Volkswagen ID.3. Dochtermerk Cupra gaat een high performance stekker hybride uitvoering van de Formentor verkopen, evenals een soortgelijke uitvoering van de nieuwe Leon.

Reageren is niet mogelijk.