Prijs vergelijking Honda E

0

Na enthousiaste ontvangst door de bezoekers van de IAA van Frankfurt, is de eerste volledig elektrische personenwagen van Honda nu ook eindelijk in ons land te koop. De ogenschijnlijk simpel vormgegeven auto heeft een al even minimalistische naam: E. Hij wordt leverbaar in 2 versies.

De Honda E is speciaal ontworpen om volledig elektrisch te rijden en dus niet afgeleid van een bestaand model. Zijn batterij heeft een relatief bescheiden omvang / capaciteit (35,5 kWh) en dat zorgt er voor dat ook de actieradius beperkt is: 220 km. Het voordeel is echter enerzijds een korte oplaadtijd (bijladen tot 80 procent kan in 30 minuten) en anderzijds dat de E geen zwaargewicht is geworden.

De Honda zou daardoor met zijn 136 of 154 pk sterke elektromotor (het maximum koppel bedraagt in beide gevallen 315 Nm) in slechts 8 seconden naar 100 km/u moeten kunnen accelereren. Zijn draaicirkel van 8,6 meter maakt de E tot een echte stadsauto.

Laat je niet misleiden door de retro look van de E: hij beschikt over de nieuwste technologieën. Camera’s vervangen de zijspiegels, er is een volledig digitaal dashboard dat zich uitstrekt tot aan de passagiersstoel, er is een persoonlijke assistent aan boord (“OK Honda”), de Parking piloot houdt de elektrische hatchback schade vrij en er is de mogelijkheid om te rijden met slechts één enkel pedaal (Single Pedal Control). Daarnaast is er ook een telefoonapplicatie om de E te vergrendelen/ontgrendelen, het opladen te programmeren en om de temperatuur in de Honda op voorhand in te stellen (bijvoorbeeld tijdens koude winterdagen).

Qua uitrusting krijg je voor 35.330 (de prijs van de basisversie) een redelijk complete auto. Standaard zijn onder andere het indrukwekkende horizontale scherm als dashboard, stoelverwarming voor de voorstoelen, Honda Sensing+ rij assistentie en het panoramische Sky-dak. Ook het camerasysteem dat traditionele buitenspiegels vervangt, is bij de prijs inbegrepen. De Advance uitvoering met 154 pk moet 38.330 euro opbrengen en krijgt een centraal spiegelsysteem, stuurverwarming, Honda Parking Pilot en een 230 Volt aansluiting mee.

HondaHyundaiOpelRenault
EIoniqCorsaZoé
Electric i-Motione LaunchR135 Zen
35.330 euro36.995 euro34.999 euro35.190 euro
HondaMiniNissanPeugeot
EHatchLeaf208
AdvancedCooper SE Essential40 kWh N-Connectae GT-Line
38.330 euro38.270 euro38.940 euro39.050 euro

De Honda E kan bij geselecteerde dealers besteld worden voor 35.330 euro (incl. rijklaar kosten). De Advance versie is verkrijgbaar voor 38.330 euro. Volgens de importeur is de Honda E nu al een groot succes. Meer dan 90 procent van het beschikbare productievolume voor het eerste verkoopjaar is al door de dealers besteld. De importeur probeert zodoende een groter productievolume te bemachtigen om aan de vraag te kunnen voldoen.

De Honda E zal (ook) te bewonderen zijn op het autosalon van Brussel (januari 2020) en de eerste leveringen zullen in de loop van volgend jaar plaatsvinden.

Reageren is niet mogelijk.