Prijs vergelijking Mercedes-AMG CLA 35 4Matic Shooting Brake

0

Mercedes-AMG heeft vandaag de prijzen bekend gemaakt van de hete ’45’ uitvoeringen van de nieuwe CLA Shooting Brake. Maar hoe verhouden de tarieven zich tot de ’35’ warme variant? Beiden beschikken standaard over 4Matic vierwielaandrijving.

Als ’35’ is de instapper van AMG voorzien van een 2,0 liter turbobenzinemotor die goed is voor 306 pk en 400 Nm. Het vermogen en koppel worden over alle vier de wielen verdeeld via een 7-traps automaat met dubbele koppeling. Voor de naar 100 km/u heeft de CLA 4,9 seconden nodig. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Aan de buitenkant onderscheidt de sportieve AMG versie zich van de gewone uitvoeringen van de ‘lifestyle stationwagon’ door een specifieke grille met dubbele lamellen, andere bumpers en 18-inch lichtmetalen velgen met dubbele spaken. Aan de achterkant kan de ’35’ uitvoering van AMG worden herkend aan ronde uitlaatsierstukken aan weerszijden.

In het interieur zien we sportstoelen die met zwart leder look materiaal zijn bekleed. De meerwaarde van de Shooting Brake ten opzichte van de reguliere CLA 35 zit hem natuurlijk in het grotere praktische gebruiksgemak en de toegenomen bagageruimte. Er kan voor 505 liter aan koffers in deze Mercedes-AMG worden vervoerd. Dat is 10 liter meer dan in het oude model paste. De middenconsole wordt standaard in hoogglans zwart geleverd. Het beeldscherm van het MBUX multimediasysteem kent 3 zogeheten AMG sferen: Classic, Sport en Supersport. Voor de CLA Shooting Brake zelf zijn er verschillende rij modi, variërend van Slippery tot Sport+.

De Nederlandse prijs bedraagt 74.360 euro.

Mercedes-AMGBMWMercedes-BenzSeatVolvo
CLA Shooting Brake3-serie TouringC-klasse EstateAtecaV60
35 4MaticM40i xDrive400 4MaticCupra 4-Drive LET8 AWD Polestar
74.360 euro78.484 euro75.516 euro72.850 euro67.995 euro

Daarmee is dit AMG model ruim 20 mille goedkoper dan de CLA Shooting Brake 45 4Matic+.

Dit artikel is een prijsupdate van een nieuwsbericht van 1 juni 2019, 03.02 uur.

 

Reageren is niet mogelijk.