Prijsindicatie Nissan GT-R50 by Italdesign

0

De productie versie van de Nissan GT-R50 by Italdesign is klaar. Hij zal in maart zijn publieksdebuut beleven op de autosalon van Genève en de eerste leveringen vinden eind 2020 plaats. Heb jij interesse? Italdesign zal graag zaken met jou doen want de speciale Nissan is nog niet uitverkocht. Ondanks dat de oplage van de supersportwagen slechts 50 stuks is. Eind 2021 moeten alle exemplaren van de GT-R50 verkocht en afgeleverd zijn.

Dat het nog niet storm loopt, komt mogelijk door de prijs van de door Italdesign aangepaste Nissan GT-R Nismo. Voor de ’50’ dient namelijk minimaal 990.000 euro betaald te worden (exclusief belastingen). Dit betekent dat het gelimiteerde model bij ons meer dan 1,4 miljoen euro gaat kosten. Italdesign biedt de mogelijkheid om de Nissan volledig aan de persoonlijke smaak aan te passen. Dat loopt het factuurbedrag nog verder op.

Ook in standaardtenue zal de GT-R50 by Italdesign, die in juni 2018 voor het eerst werd gepresenteerd, nooit ‘normaal’ zijn. In vergelijking met de Nismo uitvoering beschikt de gelimiteerde editie over grotere turbo’s. Daardoor levert de dubbel geblazen 3,8 V6 motor 720 pk, oftewel 120 pk meer dan een reguliere versie. Aan koppel is er maximaal 780 Nm beschikbaar. Dat is een winst van 128 Nm. De 6 versnellingsbak met flipperbediening is aangepast, net als de differentiëlen en de aandrijfassen. Ook het onderstel is herzien.

De Nissan GT-R50 by Italdesign is ontworpen ter viering van het 50-jarig bestaan van de GT-R in 2019 en van Italdesign in 2018. In vergelijking met de anderhalf jaar geleden getoonde conceptversie is er aan het ontwerp niet veel gewijzigd. De losstaande achterlichten zijn gebleven, evenals de flinke achterspoiler. Ook de velgen van het productiemodel komen sterk overeen met de conceptversie. Wel werden de koplampen opnieuw getekend om aan de regelgeving te kunnen voldoen. In dit kader zijn de buitenspiegels nu conventioneel (in plaats van kleine cameraatjes).

 

Reageren is niet mogelijk.