Prijs vergelijking Mercedes-Benz GLE Coupé 350de 4Matic

0

Mercedes leverde de gewone GLE reeds als 350de 4Matic en de Coupé variant was al verkrijgbaar als 400d 4Matic (of 53 AMG 4Matic+). Een combinatie van de met stekker hybride techniek ondersteunde dieselmotor en de SUV carrosserie met schuine achterzijde was er nog niet, maar daar komt nu verandering in: de 350de 4Matic is nu ook als Coupé te bestellen.

De GLE 350de 4Matic wordt, ongeacht de carrosserievorm, gekenmerkt door een relatief grote elektrische actieradius: dankzij een accu met een capaciteit van 31,2 kWh is hij in theorie in staat om 106 kilometer (gemeten volgens de NEDC norm) emissievrij te rijden. Imposant is ook de topsnelheid met uitsluitend een ingeschakelde, 136 pk sterke elektromotor: 160 km/u. Het systeemvermogen bedraagt 320 pk en aan koppel is er maximaal 700 Nm beschikbaar. Doet ook de 1.950 cc 4 cilinder dieselmotor mee, dan is een topsnelheid van 210 km/u mogelijk. De acceleratie naar 100 km/u neemt dan niet meer dan 6,8 seconden in beslag.

Onderweg (snel) opladen kan met een gecombineerde stekker voor wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC). De aansluiting bevindt zich in de linker zijwand; symmetrisch met de tankklep aan de rechterkant van de auto. Bij DC laadstations kan de accu in circa 20 minuten worden opgeladen (van 10 naar 80 procent) of in ongeveer 30 minuten (van 10 naar 100 procent). De DC boordlader (60 kW) behoort bij de GLE 350de 4Matic Coupé tot de standaarduitrusting. De nieuwe boordlader verdubbelt de laadcapaciteit van 3,6 kW naar 7,4 kW en is volgens Mercedes-Benz een compromis tussen grootte, gewicht en laadcapaciteit. Een ontladen accu kan zo in 1,5 uur volledig worden opgeladen via een Wallbox, bijvoorbeeld comfortabel thuis. Hetzelfde is mogelijk in ongeveer 5 uur via een gewoon stopcontact. Niet alleen via het stroomnet thuis, maar ook onderweg is het mogelijk om ongecompliceerd te laden. Het infomediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) helpt de bestuurder namelijk bij het vinden van laadstations. De natuurlijke spraakherkenning van de installatie maakt het mogelijk om de zoektocht te starten met “Hey Mercedes, vind laadstations in de buurt”.

Als grootste lid van de EQ Power familie profiteert de GLE 350de 4Matic Coupé volgens Mercedes-Benz extra van de allernieuwste technologie. Hiertoe behoort ook het potentieel om op alle 4 de wielen met een maximaal recuperatiekoppel van 1.800 Nm remenergie terug te winnen. In de betreffende modus kan de snelheid in de meeste rij situaties worden verlaagd door simpelweg het gaspedaal los te laten. Daarnaast heeft de GLE 350de 4Matic Coupé een onbeperkt trekvermogen tot 3.500 kg. De aanhangwagenassistent maakt het manoeuvreren met een aanhanger ook voor onervaren bestuurders eenvoudig, zo stelt Mercedes-Benz. Deze assistent regelt de stuurhoek van het trekkende voertuig automatisch.

‘Mercedes me Charge’ biedt bestuurders van een stekker hybride model, dus ook deze GLE 350de 4Matic, optioneel toegang tot een van de grootste laadnetwerken ter wereld met alleen al in Europa meer dan 300 exploitanten van openbare laadstations (stad, parkeergarages, autosnelwegen, winkelcentra, enz.). Dankzij het navigatiesysteem kunnen klanten van Mercedes-Benz deze laadstations gemakkelijk vinden en gemakkelijk toegang krijgen tot de laadpunten via de ‘Mercedes me Charge’ laadkaart, via de ‘Mercedes me’ app of direct vanuit de auto. Hiervoor zijn geen andere contracten nodig: naast een eenvoudige verificatie profiteren klanten van een geïntegreerde betalingsfunctie met eenvoudige facturering nadat ze hun betaalmethode hebben ingevoerd. Elk laadproces wordt automatisch verrekend. De individuele laadprocessen worden maandelijks in een factuur samengevat.

De bagageruimte, die geen laaddrempel heeft, heeft een volume van maximaal 1.710 liter (met neer geklapte achterbank leuning). Bij de gewone GLE is dat 1.915 liter. De SUV heeft als Coupé dankzij geoptimaliseerde spoilers, wielkasten en speciale velgen een luchtweerstand van slechts 0,32. Dat is fors minder dan voorheen. Ook biedt de GLE Coupé dankzij de langere wielbasis achterin meer beenruimte dan zijn voorganger.

Mercedes-BenzAudi BMWLand Rover
GLE CoupéSQ5X6Range Rover Velar S
350de 4M Premium+TDI Quattro CompetitionxDrive30d High Exec.D300 AWD R-Dynamic
107.943 euro108.170 euro108.908 euro107.680 euro

Als Coupé is de GLE 350de 4Matic leverbaar vanaf 98.384 euro. Daarmee is hij wel fors duurder dan de gewone SUV versie, die een instapprijs heeft van 85.410 euro. Er zijn diverse aankleedpakketten beschikbaar, waaronder Premium (5.445 euro), Premium Plus (9.559 euro) en Executive (18.392 euro).

Reageren is niet mogelijk.