Dit zetten Volkswagen, BMW en Tesla per seconde om

0

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd hoeveel omzet de grootste autofabrikanten per seconde realiseren? Na een paar tellen kan daar een leuke middenklasser van gekocht worden.

Sinds zijn uitvinding is de auto een drijvende kracht achter de wereldeconomie. Personenwagens zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. Wij gaan er mee naar ons werk, op vakantie, vervoeren er boodschappen mee en brengen kleine kinderen er mee naar school. In 2019 rolden er wereldwijd 92 miljoen exemplaren uit de fabrieken.

Hoeveel omzet dat is? Visual Capitalists maakte in samenwerking met PartGeeks in een infographic inzichtelijk wat 19 grote autofabrikanten per seconde aan omzet realiseren. Volkswagen staat op de eerste plaats met 9202,88 dollar per seconde. Daarna volgen Toyota (8634,58 dollar) en Ford (4946,73 dollar). Zij complementeren de top3.

General Motors verkoopt op jaarbasis meer auto’s dan Ford, maar die zijn per saldo minder hoogwaardig. Zo zitten er veel Chinese budgetmodellen tussen, plus goedkoop spul dat in Brazilië aan de man wordt gebracht. In de grafiek zijn Nissan en Renault apart vermeld. Samen hebben zij evenwel een omzet die kleiner is dan die van Ford. Toevoeging van alliantiepartner Mitsubishi verandert dat beeld (het gaat om een klein verschil), maar die autoproducent is niet in de grafiek opgenomen.

Reageren is niet mogelijk.