Mercedes-Benz stelt introductie nieuwe EQA uit tot 2021.

0

Mercedes-Benz heeft de officiële onthulling en marktintroductie van haar geheel nieuwe EQA uitgesteld tot 2021.

De productieversie van de elektrische cross-over, die in maart vorig jaar tijdens koud weer tests al kon worden bekeken in licht verhulde prototypevorm, zou oorspronkelijk in het derde kwartaal van 2020 worden onthuld, met een verkoopstart voor het einde van het jaar. Een reorganisatie van de productieactiviteiten van Mercedes voor elektrische auto’s, aanhoudende problemen met de levering van batterijcellen en onderbrekingen als gevolg van de Covid-19 pandemie hebben echter geleid tot een vertraging van de lancering van het nieuwe model met ongeveer 6 maanden. De EQA is gebaseerd op de tweede generatie GLA en zal gaan concurreren met de nieuwe Volkswagen ID.3.

Een van de belangrijkste organisatieveranderingen die van invloed zijn geweest op het lanceringsplan, is volgens bronnen bij Mercedes een wijziging van de productielocatie voor de komende, eveneens nieuwe EQB. Dit derde EQ model was oorspronkelijk gepland om te worden geassembleerd in de Smart Fortwo fabriek in Hambach, Frankrijk. De lopende besprekingen met betrekking tot de verkoop van de productiefaciliteit aan Ineos en een daaropvolgende beslissing om de EQB productie te verplaatsen naar Rastatt, Duitsland, waar de EQA zal worden gebouwd, hebben echter de introductieplannen voor het elektrische instapmodel van Mercedes vertraagd.

Er is geen tijdschema vastgesteld voor de uitgestelde onthulling en lancering van de EQA, hoewel insiders suggereren dat de levering in sommige Europese landen pas in de tweede helft van 2021 zal beginnen. Er zijn 2 verschillende varianten van de EQA gepland, met standaard 1 motor plus voorwielaandrijving en optioneel een extra motor plus vierwielaandrijving. In de wandelgangen valt te vernemen dat de AMG divisie aan een eigen high performance uitvoering van de EQA werkt. Die beschikt standaard over vierwielaandrijving en biedt een prestatieniveau dat vergelijkbaar zou zijn met dat van de onlangs onthulde GLA 45 S.

De EQA is 1 van de 3 nieuwe elektrische personenwagens van Mercedes die nu in 2021 op de markt zal komen, samen met de EQB en EQS. Een vierde model, de EQE, staat gepland voor 2022.

 

Reageren is niet mogelijk.