Nieuwe BMW M3 en M4 Coupé breken los

0

De dagen dat de BMW M3 (of de M4) een nog enigszins ingetogen auto was, zijn voorbij. Zoals al geruime tijd een publiek geheim was, beschikken de nieuwe edities over een enorme, opvallende grille. Sommigen spreken van “een varkensneus”. Gelukkig ziet de achterkant er wel bijzonder goed uit.

De zogeheten nieren complementeren de gebruikelijke sportieve aankleding in de vorm van dikke lichtmetalen velgen, 4 uitlaatpijpen, (2 aan elke kant met daartussenin een diffusor), een (optioneel?) koolstofvezel dak, heftig bumperwerk, diverse extra koelgaten (onder andere in voor schermen) en op 2 stokjes geplaatste buitenspiegels.

Enige tijd geleden heeft BMW de officiële specificaties al vrijgegeven. Onder de motorkap van de M3 en M4 schuilt de reeds van de X3 M en X4 M bekende 3,0 liter 6 cilinder lijn motor met 2 turbo’s. In het standaardmodel levert die een vermogen van 480 pk en 650 Nm aan koppel. De Competition versie van de M3 en M4 bieden 510 pk bij een identieke trekkracht. De 480 pk uitvoeringen zijn standaard uitgerust met een handgeschakelde 6-bak. In de Competition modellen monteert BMW een 8-traps M Steptronic automaat. Beide versies hebben achterwielaandrijving. Later komen ze ook met xDrive vierwielaandrijving op de markt.

De BMW M4 Competition op de foto’s is voorzien van een geel met blauw interieur. Het idee hierachter is: de kleur van BMW M met een toefje exterieurkleur. Dit soort eigenzinnige keuzes zal bij een select gezelschap zeker in de smaak vallen. Maar als jij liever voor een minder wilde kleurencombinatie gaat, dan kan dat natuurlijk ook.

Het officiële debuut vindt later deze maand plaats. Dan zal BMW meer specificaties bekendmaken. Helaas voor de autofabrikant zijn de eerste foto’s van de 2 krachtpatsers nu voortijdig op internet verschenen. Op de afbeeldingen van het BMW duo draagt de M3 een bijzondere groene lak, terwijl de M4 op deze gelekte foto’s een gele kleur heeft die met een beetje fantasie op het bekende Dakar Gelb lijkt.

De opvallende grille van de 4-serie, met nieren die de gehele hoogte van de neus beslaan, zien we ook op de M3. In 2022 breidt BMW het gamma uit met een M3 Touring. Dat is voor het eerst.  Van de M3 komt in 2021 ook een Cabriolet variant. Bij de nieuwe iconen zien we dat de M4 over zwarte velgen beschikt, terwijl de exemplaren van de M3 wel een kleurtje hebben.

Reageren is niet mogelijk.