Volkswagen wil Duitse laadinfrastructuur fors uitbreiden

0

Volkswagen wil de laadinfrastructuur in eigen land fors uitbreiden. Voor komend jaar staan ​​zo’n 750 nieuwe laadpunten op de planning, waaronder voor het eerst snelle laders (High Power Charging stations) tot 300 kW. Eind 2021 moeten er tot 2.000 locaties in bedrijf zijn. Dat is een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van nu, zo meldt de Volkswagen Groep.

Op de 10 Volkswagen locaties in Duitsland staan ​​momenteel meer dan 1.200 oplaadpunten. Een groot deel daarvan is ook publiek toegankelijk en kan ook gebruikt worden door eigenaren van een elektrische auto die niet bij Volkswagen werken. Het grootste oplaadpark is in Wolfsburg met ongeveer 500 oplaadpunten. Er zijn andere oplaadparken in Hannover, Braunschweig, Salzgitter, Kassel, Emden, Osnabrück, Zwickau, Chemnitz en Dresden.

Alleen al in de afgelopen 12 maanden zijn er ondanks de Corona crisis meer dan 50.000 laadprocessen geregistreerd op haar locaties, zo meldt Volkswagen. Alle hiervoor benodigde elektriciteit was afkomstig uit hernieuwbare bronnen. “Over het algemeen hebben we aanzienlijk meer oplaadpunten nodig in Duitsland en de rest van Europa, willen wij met elektrische auto’s snel een plaats op de markt kunnen veroveren”, zegt Thomas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur voor E-Mobility bij Volkswagen (foto). Komend jaar zijn daarom verdere inspanningen nodig van alle betrokkenen bij politiek en bedrijfsleven.

Ulbrich: “Volkswagen levert een belangrijke bijdrage aan de hoogst noodzakelijke uitbreiding van de laadinfrastructuur. In dit kader plaatsen ook steeds meer Volkswagen dealers laadfaciliteiten bij hun bedrijf”. Daarnaast is er veel belangstelling voor de door Volkswagen aangeboden Wallboxen voor thuis. De afgelopen 3 maanden heeft dochteronderneming Eli er daarvan meer dan 10.000 geplaatst. In Duitsland zelf is een overheidspremie van 900 euro beschikbaar voor wie een laadpunt aan huis laat installeren.

Reageren is niet mogelijk.