Mercedes haalt CO2 doelstellingen voor 2020

0

Van autofabrikant Mercedes wordt verwacht dat zij haar CO2-doelstellingen voor 2020 haalt. Ook voor dit jaar gaat Daimler baas Ola Källenius er van uit dat aan de grenswaarden wordt voldaan.

Zoals de autofabrikant eerder al aankondigde, is het verkoopaandeel van haar geëlektrificeerde modellen (xEV) vorig jaar aanzienlijk verhoogd. In 2020 werden wereldwijd meer dan 160.000 plug-in hybrides en volledig elektrische personenwagens van Mercedes-Benz verkocht. Dit komt overeen met een stijging van bijna 229 procent ten opzichte van 2019. Met ongeveer 87.000 stuks is meer dan de helft verkocht in het vierde kwartaal.

Mercedes-Benz Cars heeft vorig jaar wereldwijd meer dan 2,2 miljoen voertuigen verkocht; een daling van 10,3 procent ten opzichte van 2019. Dat de verliezen niet nog groter waren, was met name te danken met de Chinese markt. Daar was sprake van een ongekend herstel: met 774.382 eenheden werd hier een verkoop stijging van 11,7 procent gerealiseerd.

“Wij waren in staat om de verkoop van onze plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen meer dan te verdrievoudigen”, aldus Daimler baas Ola Källenius. “Onze interne prognoses voor 2020 suggereren dat wij vorig jaar de Europese CO2-doelstellingen voor auto’s hebben gehaald”, vervolgt Källenius (foto). “Zoals de zaken er nu voorstaan, verwachten we dat wij in 2021 ook de CO2-doelstellingen in Europa zullen halen”.

In 2019 was het verkoopaandeel xEV modellen 2 procent, maar afgelopen jaar steeg dat naar 7,4 procent. Deze omvatten meer dan 115.000 plug-in hybrides en ongeveer 20.000 exemplaren van de EQC. De EQV was goed voor ongeveer 1.700 bestellingen. Smart verkocht 27.000 elektrische stadsauto’s; een stijging van 45,6 procent ten opzichte van 2019.

Dit jaar wil de Swabische autofabrikant het aantal elektrische modellen aanzienlijk verhogen: met de Mercedes EQA, EQB, EQE en het vlaggenschip EQS zullen in totaal 4 nieuwe reeksen van het sub merk Mercedes-EQ worden gepresenteerd. Het aantal van 20 plug-in hybride uitvoeringen wordt dit jaar uitgebreid met 2 varianten met de nieuwe C klasse en S klasse. Mercedes is van plan om het verkoopaandeel van haar xEV modellen dit jaar te verhogen tot ongeveer 13 procent.

Reageren is niet mogelijk.