Prijs vergelijking Hyundai Kona Electric

0

Afgelopen november vond de statische presentatie van de vernieuwde Hyundai Kona Electric plaats. Die arriveert komende zomer bij de Nederlandse dealers. Het is nu zaak voor die tijd de oude voorraad aan prefacelift exemplaren op te ruimen.

Hyundai doet dat door de duurste uitvoering, de Premium versie die verkooptechnisch het minst hard liep, op te ruimen middels een flinke korting. Maar omdat een dergelijke prijsverlaging niet leuk is voor mensen die net een Kona Electric in deze meest luxe variant hebben besteld, heet de ‘kortinguitvoering’ voortaan Limited. Daardoor hebben Premium klanten geen poot om op te staan als zij nu bij de dealer komen klagen dat zij te veel hebben besteld voor hun elektrische Hyundai.

Hyundai DS Kia
Kona Electric 3 Crossback E-Tense e-Niro
Limited Performance+ Executive
45.075 euro 45.990 euro 45.995 euro
Nissan Peugeot Volkswagen
Leaf e-2008 ID.3
e+ N-Connecta GT 1st Plus
45.850 euro 44.330 euro 43.990 euro

De met spiegeltjes en kraaltjes (in de vorm van onder meer LED verlichting voor & achter, kunstlederen bekleding, elektrisch verstel- / verwarm- / ventileerbare voorstoelen, achterbank verwarming, stuurwiel verwarming, diverse rijhulp systemen, Keyless Entry, een Krell geluidsinstallatie en een Head-up display) afgeladen topversie is dus voordeliger geworden. Men hoeft er nog maar 45.075 euro voor te betalen, of 46.275 euro indien men een versie met panoramadak wil. Ter vergelijking: als ‘Premium’ kostten beide Kona varianten 48.395 euro respectievelijk 49.595 euro.

De Limited versie beschikt over hetzelfde 64 kWh accupakket. De Kona Premium was nooit in 39 kWh configuratie te koop en dat is bij de omdoopte uitvoering dus niet anders. Consumenten die sowieso al in de markt waren voor de meest luxe versie van deze elektrische Hyundai besparen dus 3.320 euro, maar keerzijde van de medaille is wel dat je dan wel direct in een verouderd model rijdt. De Kona Limited klant zal het dus zonder een aangescherpte design, upgrades op het gebied van zowel comfort als gebruiksgemak en extra veiligheidsvoorzieningen plus connectiviteitsfuncties moeten doen.

 

Reageren is niet mogelijk.