Nieuwe Mercedes SL maakt AMG GT Roadster overbodig

0

De nieuwe Mercedes SL, momenteel door de AMG divisie wordt ontwikkeld, gaat ook de AMG GT Roadster vervangen. De andere versies van dit sportieve modeltype (2-door en 4-door) blijven wel bestaan en krijgen ook een opvolger.

Dat heeft Philipp Schiemer, de baas van de AMG divisie, in een interview laten weten. Zijn mededeling komt niet als een verrassing. De markt voor sportwagens krimpt eerder dan dat hij groeit. Daarnaast moeten autofabrikanten budget vrijmaken voor de transitie naar elektrisch rijden. Dus het is duidelijk dat sportwagens in de hoek zitten waar de klappen vallen. Dat is bij Mercedes dus de AMG GT Roadster.

Door het saneren van de AMG GT ontstaat er een aantrekkelijkere businesscase voor de nieuwe SL. Immers, dit model kan ook klanten gaan bedienen die nu nog in het AMG product rijden. Met name de 73e variant kan voor hen interessant zijn, want die krijgt een systeemvermogen van 800 pk. Verder zal bij de nieuwe SL het metalen klapdak inruilen voor een stoffen kap. Daarmee kan ook enigszins een Roadster gevoel worden gecreëerd.

De nieuwe SL wordt duidelijk sportiever dan de huidige editie, maar tegelijkertijd ook praktischer. De laatste eigenschap zal tot uitdrukking komen in 2 kleine noodzittingen achterin à la de Porsche 911 Cabrio. Mercedes wil hiermee een breder publiek aanspreken. Het afzetpotentieel zal daarnaast verruimd worden doordat de nieuwe SL ook leverbaar wordt met vierwielaandrijving.

Schiemer formuleert het karakter van de nieuwe sportwagen als volgt: “De SL zal zeer geschikt zijn voor een rustige rit, maar steekt tegelijkertijd niet onder stoelen of banken dat de modelreeks zijn oorsprong heeft in de racerij”. De huidige editie is inmiddels 10 jaar op de markt. De AMG GT loopt in coupévorm alweer 8 jaar mee.

 

Reageren is niet mogelijk.