Volvo rijders veroorzaken het vaakst schade bij parkeren

0

Volvo rijders lijken de meeste moeite te hebben met parkeren. Dat blijkt uit cijfers van Univé. Van de Volvo rijders veroorzaakte de afgelopen 2 jaar 2,4 procent  schade tijdens het parkeren.

Het onderzoek vond plaats onder bestuurders die een autoverzekering hebben afgesloten bij Univé. Gemiddeld ontving deze verzekeringsfirma vorig jaar meer dan 30 meldingen van parkeerschade per dag. De parkeerpogingen van Volvo rijders leverden het vaakst nazorg op. Het Zweedse automerk wordt op de voet gevolgd door rijders in een Mazda. Op de plekken 3 en 4 staan respectievelijk bestuurders van een Hyundai en Mercedes-Benz. De top 5 wordt afgesloten door Opel.

Univé keek niet alleen naar het verband tussen het automerk en het aantal schadeclaims, maar vergeleek de cijfers ook op regionaal niveau. Op basis van het aantal ingediende claims blijken Limburgers het vaakst schade te rijden, op de voet gevolgd door inwoners van Noord- en Zuid-Holland. Van alle Univé klanten die in Limburg wonen, belde vorig jaar 2,2 procent de verzekeraar om een schade als gevolg van het parkeren te melden. Noord- en Zuid-Holland noteren beide 2,1 procent. In Groningen en Friesland werd het minst vaak een schadeclaim ingediend (1,8 procent). Komt dat omdat daar de verkeersdrukte het geringst is?

Een vergelijking tussen de kleur van de auto en parkeerschade leidde tot de conclusie dat bestuurders van roze auto’s (met een claimpercentage van 2,3 procent) de meest ongepolijste parkeerstijl lijken te hanteren, terwijl ook lak in de ‘ongeluk kleuren’ (zoals de verzekeraar de tinten noemt) beige en grijs niet eenvoudig vrij blijft van krassen en deuken. De beste parkeerders vind je volgens de meting van Univé in een crèmekleurige auto. Waar precies de grens ligt tussen een beige en een crèmekleurige auto wordt door de verzekeringsmaatschappij evenwel niet gemeld. En: roze is een stereotype door vrouwen uitgekozen autokleur. Betekent dit dus dat vrouwelijke bestuurders meer schade veroorzaken tijdens het parkeren dan mannen?

Heb jij ruzie met jouw baas en ben jij onderweg in zijn auto? Rij dan dus naar Limburg en parkeer hem naast een roze Volvo. Gaat het om jouw eigen auto, dan is parkeren naast een Duitse taxi relatief veilig. Die zijn namelijk overwegend crèmekleurig.

 

 

Reageren is niet mogelijk.