Tesla en Toyota maken de betrouwbaarste elektrische auto’s

0

Dit zijn de meest (en de minst) betrouwbare elektrische en hybride auto’s. Dergelijke personenwagens bieden lage gebruikskosten, maar ze kunnen duur zijn om aan te schaffen, dus ze moeten betrouwbaar zijn om eigenaren tevreden te houden. Welke zijn het meest en het minst betrouwbaar?

Elektrische en hybride auto’s zijn nog relatief en dit kan ervoor zorgen dat men zich zorgen maakt of er op hun technologie vertrouwd kan worden. Gelukkig kan daar een antwoord op worden geven. Op basis van feedback van bijna 13.000 Britse autobezitters heeft de redactie van What Car? magazine 175 modellen van 31 merken beoordeeld op basis van het aantal mankementen in de afgelopen 12 maanden, hoe lang elk probleem de auto van de weg hield en wat de kosten van eventuele reparaties waren. Er is specifiek gekeken naar elektrische en hybride auto’s van 1 tot 5 jaar oud. Hier is de uitslag van de top-10:

10.

Mitsubishi Outlander PHEV (2014-heden): Betrouwbaarheidsscore 97,8 procent

Hoewel 14 procent van de Outlander PHEV rijders een storing had, waren de meeste van deze kleine probleempjes betrekking op de carrosserie, de interieurbekleding, maar niet op de motorelektronica. Alle exemplaren konden nog steeds worden bestuurd en een derde werd binnen 1 dag gerepareerd, waarbij twee derde van het werk gratis onder de garantie werd gedaan. Sommige eigenaren werden echter tot omgerekend 850 euro in rekening gebracht.

8.

BMW i3 (2013-heden): Betrouwbaarheidsscore 97,9 procent

Iets minder dan 13 procent van de i3 rijders heeft de afgelopen 12 maanden te maken gehad met problemen, waarbij vooral het infotainment / navigatiesystemen en de interieur aankleding de boosdoeners waren. Alle betrokken auto’s konden nog steeds worden bestuurd, met een derde die in minder dan 1 dag werd gerepareerd, maar een even grote groep rijders moest een week week geduld hebben en de rest meer dan een week voordat de i3 hersteld was. Alle reparaties zijn in ieder geval onder garantie uitgevoerd.

8.

Honda CR-V Hybride (2018-heden): Betrouwbaarheidsscore 97,9 procent

Slechts 8 procent van de CR-V Hybrid rijders kreeg te maken met een mankement, maar dat had steevast niet de betrekking op de motorelektronica. Met alle auto’s kon nog worden gereden en werden dezelfde dag onder garantie gerepareerd.

7.

Toyota Corolla Hybrid (2018-heden): Betrouwbaarheidsscore 98,4 procent

Slechts 5 procent van de Corolla bezitters meldde een storing in hun auto en het enige problematische gebied was de 12 volt batterij. Hoewel alle auto’s meer dan een week van de weg waren, werd al het werk gratis gedaan.

6.

Hyundai Kona Electric 64kWh (2018-heden): Betrouwbaarheidsscore 98,5 procent

Slechts bij 7 procent van alle Kona Electric exemplaren uit de onderzoeksgroep ging er iets fout, waarbij alleen hulpaccu nodig was. Met alle auto’s kon nog gereden worden en de reparatie gebeurde onder garantie, al duurde dit telkens meer dan een week.

5.

Lexus RX (2016-heden): Betrouwbaarheidsscore 99,1 procent

Slechts 4 procent van de RX Hybrid rijders had in de afgelopen 12 maanden te maken met een storing. De mankementen hadden betrekking op niet aan de motor was gerelateerde elektronica en al het werk werd gratis gedaan, in de meeste gevallen in 1 dag of minder.

4.

Toyota RAV4 (2019-heden): Betrouwbaarheidsscore 99,2 procent

Toyota staat bekend om zijn betrouwbare auto’s en de nieuwste RAV4 laat zien waarom; slechts 7 procent van de auto’s ging fout, waarbij de batterij het enige gebied was dat werd getroffen. Alle auto’s konden nog worden bestuurd en werden binnen 1 dag gerepareerd. Alle werkzaamheden werden gratis uitgevoerd.

3.

Lexus NX (2014-heden): Betrouwbaarheidsscore 99,3 procent

Slechts 6 procent van de NX bezitters meldde een storing aan hun auto, waarbij problemen met het infotainment / navigatie systeem de meest voorkomende bron van ergenis waren, gevolgd door de carrosserie. Alle auto’s bleven rijdbaar en werden binnen 1 dag gerepareerd, waarbij de kosten door de garantie werden gedekt.

2.

Tesla Model 3 (2019-heden): Betrouwbaarheidsscore 99,4 procent

Er wordt vaak geklaagd over de afwerking van de auto’s van Tesla, maar het nieuwste model van de Amerikaanse fabrikant is niet alleen de meest betrouwbare zakenauto, maar ook de best scorende elektrische personen. Van de eigenaren had slechts 5 procent een storing. Bovendien konden alle auto’s nog steeds worden bestuurd en werden ze binnen 1 dag of minder gerepareerd, zonder kosten voor de eigenaren.

1.

Toyota Yaris Hybride(2011-2020): Betrouwbaarheidsscore 99,5 procent

Hoe betrouwbaar de Tesla Model 3 ook is, hij wordt op weg naar de eerste plaats geklopt door de Toyota Yaris Hybrid.Deze kleine auto is ongelooflijk betrouwbaar, met slechts 5 procent van de exemplaren waarbij zich een storing voordeed. Alle betrokken auto’s konden nog steeds worden bestuurd en werden binnen 1 dag of minder gratis gerepareerd.

Reageren is niet mogelijk.