Veiliger onderweg met Nissan N-Vision

0

Nissan introduceert voor de Juke, Pulsar en Qashqai een nieuw veiligheidspakket: Vision. Het is ontwikkeld om “het rijden in het hedendaagse verkeer makkelijker en veiliger te maken”. Het pakket bevat de Around View Monitor (AVM; een systeem dat via 4 camera’s laat zien wat er zich om de auto afspeelt), Lane Departure Warning, Moving Object Detection, Forward Emergency Braking, Blind Spot Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition.

De Vision modellen van Nissan zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau N-Connecta. In de prijslijst wordt het veiligheidspakket overigens aangeduid als N-Vision. Gedeeltelijk leren bekleding, aangevuld met Alcantara, is standaard. De Pulsar N-Vision mag weg voor 25.190 euro. Voor de Qashqai N-Vision (foto) vraagt Nissan 26.690 euro. De prijs van de Juke N-Vision wordt pas later bekendgemaakt.

In een later stadium zal de Around View Monitor uit het Vision pakket ingezet worden om de volgend jaar te introduceren, vernieuwde Nissan Qashqai deels autonoom te laten rijden. Nissan noemt deze technologie ProPilot en is op zijn beurt onderdeel van de Intelligent Mobility strategie van het Japanse merk. Men wil daarmee autorijden makkelijker én leuker maken.

Vision pakket op afzienbare termijn op de Nissan X-Trail

Autointernationaal.nl verwacht dat het Vision pakket op afzienbare termijn ook leverbaar wordt op de X-Trail. Deze SUV zal eerst nog een facelift ondergaan. In het kader van de opfrisbeurt krijgt de X-Trail een stoerder front. De SUV wordt momenteel verkooptechnisch volkomen overschaduwd door zijn kleinere broer Nissan Qashqai en nieuwe concurrenten als de Peugeot 5008 en Skoda Kodiaq betekenen dat de afzet verder onder druk kan komen te staan. Vandaar de facelift voor de X-Trail.

Reageren is niet mogelijk.