Nieuwe Nissan Micra wordt deelauto

0

Met Get&Go biedt Nissan een oplossing om met meerdere personen een auto te kopen. Dit initiatief is de voorbode van een toekomst waarin auto’s flexibel en sociaal gebruikt worden.

Het idee om een auto met anderen te delen is niet nieuw, maar lijkt steeds meer autofabrikanten aan te spreken. Zo heeft Carlos Ghosn, de topman van Nissan, aangekondigd dat het merk tegen het einde van het jaar een internetdienst lanceert voor gedeeld eigendom van auto’s. In eerste instantie kan dat alleen in de regio van Parijs.

Concreet steunt de dienst, die Get&Go gaat heten, op het gemeenschappelijk gebruik van een auto door verschillende kopers. Het idee is dat personen die in hetzelfde gebied wonen een nieuwe auto kunnen aanschaffen en alle kosten kunnen delen.

Volgens Ghosn zorgt het algoritme van de internetservice ervoor dat de eigenaren complementaire gebruiksbehoeften hebben, zodat de auto 100 procent ingezet kan worden. Uiteraard kunnen de eigenaars hun autogebruik regelen met een app en kunnen ze de auto op elk moment volgen dankzij lokalisatie software.

Voor deze service stelt Nissan voor om een nieuwe Micra (foto) te kopen, inclusief verzekering en aanverwante diensten. De service wordt vanaf december aangeboden, maar de bijhorende app wordt pas in maart 2017 gelanceerd. Een laatste, maar zeker geen onbelangrijk detail: de gebruikers mogen samen hoogstens slechts 15.000 km afleggen per jaar.

Reageren is niet mogelijk.