Hyundai presenteert Next Generation FCEV

0

Hyundai heeft in het Zuid Koreaanse Seoel haar Next Generation FCEV gepresenteerd: een conceptstudie voor een nieuwe SUV met een brandstofcel. Het model is de opvolger van de ix35 FCEV.

De Next Generation FCEV is de volgende stap die Hyundai zet richting emissieloos vervoer. Daarbij worden niet alle kaarten ingezet op batterijmodellen. De SUV met brandstofcel moet op een volle tanks (er zijn 3 exemplaren aan boord) circa 800 kilometer ver kunnen komen. De elektromotor is 163 pk en 400 Nm sterk. Hij drijft de voorwielen aan.

Het design van de Next Generation FCEV doet wat denken aan de Kona. Ook de waterstof SUV heeft een front met dubbele kijkers. Deze ontwerpstijl gaan wij terugzien op alle toekomstige SUV modellen van het merk, waaronder de nieuwe Santa Fe.

Het interieur van de Next Generation FCEV oogt ook nagenoeg productierijp. Voor het centraal geplaatste touch screen heeft Hyundai duidelijk inspiratie opgedaan bij Mercedes, terwijl de ventilatieroosters en de midden tunnel uit de schappen van Lexus lijken te komen. Hyundai zegt zoveel mogelijk natuurlijke materialen te hebben gebruikt.

De Next Generation FCEV moet volgend jaar op de markt verschijnen. Hyundai zal in het kader van haar groene toekomstplannen vóór de decenniumwisseling 14 nieuwe milieuvriendelijke modellen op de markt brengen. 5 daarvan zijn een hybride, 4 een stekkerhybride en 4 volledig elektrisch (waaronder een emissieloze uitvoering van de Kona). De Next Generation FCEV staat daar los van. Het groene offensief moet van Hyundai de grootste Aziatische autofabrikant op de Europese automarkt maken. Momenteel is deze positie in handen van Toyota en is ook Nissan een paar procentpunten groter.

Reageren is niet mogelijk.