Prijs vergelijking Mercedes-Benz E-klasse All-Terrain

0

Na een korte periode van afwezigheid als gevolg van de WLTP certificatie heeft Mercedes-Benz de All-Terrain uitvoering van de E-klasse Estate weer in de prijslijst opgenomen. Er zijn 2 dieseluitvoeringen waaruit gekozen kan worden.

De E-klasse Estate All-Terrain is ontwikkeld volgens het bekende recept: men neme een stationwagon en monteert robuuster ogende bumpers, een aangepaste grille en zwarte bescherm plastic langs de wielkasten. Daarnaast is de bodemvrijheid vergroot door het onderstel te wijzigen. Vierwielaandrijving ontbreekt vanzelfsprekend niet.

Uit eigen land heeft de E-klasse Estate All-Terrain normaliter premium concurrentie van de Audi A6 Avant Allroad, maar daarvan is de nieuwe editie nog niet voorgesteld. Hecht je minder aan status, dan is de Opel Insignia Country Tourer een alternatief. Vind jij het ‘juiste’ merkimago wel belangrijk, dan zou jij de Volvo V90 Cross Country kunnen overwegen. Een outsider, want niet meer leverbaar in dieseluitvoering, is de Subaru Outback.

Er staan louter diesels in de prijslijst: een exemplaar met 4 cilinders en eentje met 6 pitten. De eerste heeft als typeaanduiding E 220d (79.198 euro) en is 194 pk / 400 Nm sterk. Het koppel is tussen de 1.600 en 2.800 toeren beschikbaar. Deze specificaties zijn afkomstig van een 2,0 liter blok. Accelereren naar 100 km/u doet de E 220d versie in 8,0 seconden en de topsnelheid bedraagt 231 km/u.

Mercedes-BenzOpelVolvo
E-klasse Estate All-TerrainInsignia Country TourerV90 Cross Country
220d2.0 BiCDTID5 Pro
79.198 euro77.399 euro77.995 euro

Vind jij de genoemde waarden niet krachtig genoeg voor een 1.920 kilo zware terreinlook stationwagon, dan is er als ‘oplossing’ de E 400d (103.987 euro): die is dankzij 2.925 cc goed voor 340 pk en 700 Nm (bij 1.200 tot 3.200 toeren). De topsnelheid is begrensd op 250 km/u en je zit in 5,4 seconden op 100 km/u. Bij beide motorversies is de 9G-tronic automaat standaard. De E 220d verbruikt gemiddeld 5,6 liter diesel en de E 400d 6,4 liter. Dit betekent een CO2-uitstoot van respectievelijk 149 gram/km en 168 gram.

Met de All-Terrain functie van het adaptieve rij programma kan de E-klasse Estate All-Terrain 35 mm dankzij de standaard luchtvering hoger worden gezet. Deze setting is alleen ‘actief’ een snelheid van 35 km/u. Bij een hoger tempo moet je het doen met de standaard extra bodemvrijheid. Die bedraagt in Comfort modus 15 mm. De 4Matic vierwielaandrijving stuurt 45 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen; de rest is voor de collega’s achter. 19 inch wielen met banden met een hoge wang zijn standaard.

Reageren is niet mogelijk.