Mercedes-Benz telt af naar vernieuwde E klasse Coupé en Cabriolet

0

In Stuttgart wordt alles in gereedheid gebracht voor de presentatie van de opgefriste E klasse Coupé en Cabriolet. De Limousine (sedan) en Estate ondergingen begin maart al een facelift en nu zijn de andere carrosserievarianten aan de beurt.

De onthulling van de opgefriste E klasse Coupé en Cabriolet vindt plaats op 27 mei, dezelfde dag dat BMW haar vernieuwde 5-serie zal presenteren. Deze datum is afgestemd op de publicatie van Duitse autobladen. Diverse magazines kunnen dan de facelifts in hun nieuwe nummer bespreken.

Voorlopig houdt Mercedes-Benz met deze plaagplaatjes alles nog netjes onder de pet (in de vorm van een doek), maar het ligt voor de hand dat men in Stuttgart voor de E klasse Coupé en Cabriolet dezelfde wijzigingen doorvoert als de Limousine en de Estate in maart al hebben ondergaan. Concreet betekent dit zowel voor als achter hertekende lichtunits (standaard met LED techniek), nieuwe carrosseriekleuren, andere velg designs en een verse set bumpers.


Binnenin krijgen de E klasse Coupé en Cabriolet eindelijk Mercedes’ MBUX infomedia systeem, evenals een andere ontwerp stuur met aanraak gevoelige knoppen. Ook het Energizing systeem en opgewaardeerde rij assistenten vinden ongetwijfeld hun weg naar de 2-deurs modellen. Op het vlak van de motoren kunnen wij rekenen op de introductie van milde hybride technologie.

Reageren is niet mogelijk.