Mercedes komt met Maybach versie V-klasse

0

In Stuttgart breekt er bij Mercedes-Benz een nieuw tijdperk aan. De autofabrikant wil namelijk een nieuw model op de markt brengen. Bronnen bij Mercedes-Benz melden dat het gaat om een ​​ultraluxe MPV die het embleem van het eigen luxemerk Maybach zal dragen.

De strategie hierachter is dat Mercedes-Benz zich meer wil richten op welgestelden met bestelwagens en transporteurs, in plaats van primair te onderhandelen met handelaars en bezorgdiensten. Ook shuttlediensten vormen een steeds aantrekkelijkere afzetmarkt. Lexus speelt hier reeds elders in Europa op in met haar LM model. De MPV van Maybach zal worden gebaseerd op de V-klasse en komt in 2028 op de markt.

De bestelwagenunit van Mercedes-Benz is een divisie die begon als een probleemkind voor de autofabrikant en zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een model leerling. Het heeft nu een operationele winstmarge van 15,5 procent. Dat is ​meer dan bij de dominante personenautodivisie van Mercedes aan de strijkstok blijft hangen. Met een Maybach variant denkt de bestelwagenunit haar winst nog verder op te kunnen voeren. 

Reageren is niet mogelijk.