Charge ontwerpt elektrische truck

0

Het Britse bedrijf Charge, bekend als sponsor van het FIA Formule E kampioenschap, heeft een ontwerp gepresenteerd van een elektrische vrachtauto. Het doel is om de emissieloze truck al in 2017 op de markt te brengen. Charge wil wereldwijd meerdere fabrieken openen voor de productie.

Denis Sverdlov, eigenaar van Charge, stelt dat de huidige vrachtauto’s te milieuonvriendelijk zijn. Vooral in steden is er behoefte aan verandering. Elektrische vrachtauto’s hebben volgens de Rus Sverdlov te toekomst, vooral als ze betaalbaar worden. Charge hoopt daarvoor te kunnen zorgen.

De actieradius moet volgens Charge uitkomen op ongeveer 160 kilometer. Daardoor zijn de vrachtauto’s alleen geschikt voor ritten in steden. Kies je variant met range-extender (dual-mode), dan kom je 800 kilometer ver. De Charge truck zou ook in staat moeten zijn om autonoom stadsritten uit te voeren.

Het updaten van de software gebeurt ‘over the air’, om het aantal garagebezoeken te beperken. Een lage prijs hoopt Charge te bereiken door beperkte productiekosten. Sverdlov zegt zelfs dat één persoon slechts 4 uur nodig heeft om één vrachtauto te maken. Dat klinkt ambitieus veelbelovend, al bestaat de Charge vooralsnog alleen in digitale vorm.

Reageren is niet mogelijk.